Wijnproeven voor kwetsbare groep

Vakantiegeluk voor iedereen

EERBEEK-ZUTPHEN - Ondanks de beperkende coronamaatregelen heeft het merendeel van de Nederlandse bevolking dit jaar toch van een welverdiende vakantie kunnen genieten, ook al was het voor velen een alternatieve. Er zijn echter, net als in alle voorgaande 'normale' jaren, helaas nog veel gezinnen die niet op vakantie kunnen. Gewoon omdat het om diverse redenen financieel niet uit kan. Deze groep kwetsbare mensen moet veelal de eindjes aan elkaar knopen met hulp van voedselbank, kledingruil en bijstand.

Dit is een, mede door corona, sterk groeiende groep mensen. Velen zitten meer en meer in een uitzichtloze toestand en raken sociaal geïsoleerd. Een vakantie, hoe kort dan ook, kan nieuw perspectief en nieuwe energie geven. Voor deze groep medemensen heeft Rotary Club Eerbeek-Zutphen een aantal jaren geleden het project 'Rotary Vakantie Geluk' opgezet. Met dit project kunnen deze mensen tóch met vakantie naar een gerenommeerd vakantiepark. Het afgelopen jaar hebben vele gezinnen hier dankbaar gebruik van kunnen maken. Om dit project draaiende te houden, worden er naast eigen inbreng van de leden, diverse fundraising acties gehouden om geld in te zamelen.

Een van de fundraising acties is de jaarlijkse wijnproeverij. In de maand december wordt deze weer gehouden, echter net zoals alle andere evenementen, is het door de coronamaatregelen niet mogelijk om dit te laten plaatsvinden gelijk aan voorgaande jaren. Hiervoor heeft de Rotaryclub het nu net even anders opgezet. Voor dit jaar is er een zevental top-wijnen van voorgaande jaren geselecteerd. Zo zijn er drie mooie rode, drie fantastische witte en een feestelijke 'bubbel' geselecteerd. De wijnen zijn te bestellen via https://tinyurl.com/y2h9k9eh waar de wijnen ook staan beschreven. De bestelling is per doos van zes flessen. Na bestelling worden deze bij de deelnemer aan huis gebracht.

Mocht men nou helemaal niet van wijn houden, maar toch dit project willen ondersteunen en hiermee bijdragen aan een beetje vakantiegeluk voor diegenen die het echt nodig hebben, mag men altijd vrijblijvend een donatie doen, graag zelfs.

Dit kan dan op NL73RABO0174992173 ten name van St. Community Service Rotary.