Cover van het boekje. Foto: PR
Cover van het boekje. Foto: PR

Boekje over ervaringen als dienstplichtig militair

ZUTPHEN - Paul Ruiter heeft een boekje uitgegeven over zijn ervaringen als dienstplichtig militair (1978/79). De jaren geleden al aan het papier toevertrouwde belevenissen lagen lang op de plank en nu is het er toch van gekomen ze publiekelijk te maken.

De titel van zijn boekje luidt Over 10 jaar was dit een prachtige tijd! "Dit was mijn reactie toen ik afzwaaide en de luitenant vroeg hoe ik het had gevonden."
In die tijd woonde Paul Ruiter in Doetinchem, later in Vorden en nu al jaren in Zutphen. Ruiter, trok na jaren de stoute schoenen aan. "De verhalen heb ik jaren geleden al geschreven, ik werd nu uitgedaagd ze in een boekje uit te geven, wat ik nu dus heb gedaan."
De Zutphenaar legt uit waarom hij ze opschreef en nu in boekvorm uitgeeft. "Iedere keer wanneer voormalig dienstplichtigen aan de praat komen over hun ervaringen in militaire dienst, komen de meest fantastische verhalen naar boven. Omdat ik het zonde vind wanneer dit soort verhalen langzaamaan zouden verdwijnen heb ik mijn boekje uitgegeven en roep ik op om verhalen te delen."
Hiervoor heeft Ruiter een website geopend, www.over10jaar.nl. "Ik hoop natuurlijk dat men de website vindt en die prachtige verhalen gaat delen. De eerste reacties op het boekje zijn in elk geval erg leuk."