Beeld van de film Kom hier dat ik u kus. Foto: PR

Beeld van de film Kom hier dat ik u kus. Foto: PR

Voorpremière 'Kom hier dat ik u kus' in Luxor

ZUTPHEN - Kijk Ons presenteert op vrijdag 24 december de landelijke voorpremière van Kom hier dat ik u kus, een tragikomische verfilming van de gelijknamige bestsellerroman van Griet Op de Beeck. De film is gelijktijdig in 27 filmtheaters door het hele land te zien, waaronder Luxor.

Kijk Ons (voorheen de Nederlandse Filmnacht) is bedoeld om het Nederlandstalige filmaanbod extra onder de aandacht te brengen. Het initiatief van het Nederlands Filmtheater Overleg, Eye Filmmuseum, het Nederlands Filmfonds, het Nederlands Film Festival, De Filmkrant en de deelnemende filmtheaters trapt af met Kom hier dat ik u kus.

Kom hier dat ik u kus
Kom hier dat ik u kus gaat over Mona die, getekend door de dood van haar jonggestorven moeder, al van jongs af aan leert te pleasen. Terwijl iedereen over haar heen loopt, probeert ze zich staande te houden in een wereld vol egotrippers en egoïsten. Maar als ze volwassen is, beseft ze dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf gelukkig te kunnen zijn. Kom hier dat ik u kus gaat ook over hoe tijd verstrijkt en hoe dit de verhoudingen in families juist vergroot in plaats van uitbalanceert. Ieders verleden is onontkoombaar, tijd heelt niet alle wonden.

Vlaamse cast
Zes jaar geleden maakten regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden indruk met hun Gouden Kalf-winnende documentaire Ne me quitte pas (2013). Met hun speelfilmdebuut Kom hier dat ik u kus bewijzen ze zich opnieuw: de film won op het Nederlands Film Festival dit jaar de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. De hoofdrollen worden gespeeld door een Vlaamse cast met o.a. Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir en Tanya Zabarylo, die in de rol van hoofdpersonage Mona kruipt.

Aanvang voorpremière: 21.00 uur. Kaartverkoop via www.luxorzutphen.nl. Deze film is ook te zien op vrijdag 25, zondag 27 en maandag 28 december.