Weekendopenstelling Martinuskerk

Weekendopenstelling Martinuskerk

WARNSVELD - Net als afgelopen zomer zal ook in de adventsperiode de Martinuskerk in het weekend opengesteld worden voor bezoekers. De deuren staan open voor iedereen die geïnteresseerd is in de kerk; in het gebouw of in wat daar beleefd wordt.

De eerste vermelding van de kerk dateert uit 1121, maar mogelijk in de 10de eeuw is deze al gesticht. In de beginperiode behoorde de kerk tot het bisdom Utrecht. In de periode vanaf de oprichting tot heden heeft de kerk vele gedaanteveranderingen ondergaan. Op dit moment is de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten de eigenaar van de Martinuskerk. Er is een geschiedenisboek van de Warnsveldse Martinuskerk beschikbaar voor geïnteresseerden (verkrijgbaar in de kerk tijdens openstelling).

De kerk is open in de adventsperiode op de zaterdagen en zondagen van 12.00 uur tot 14.00 uur. Tijdens de openstelling worden de regels van het RIVM aangaande Covid-19 nageleefd, zijn 1 of meer gastheren en/of gastvrouwen aanwezig, wordt er muziek gedraaid en is het Stiltecentrum geopend.

Meer info bij: peterpknwarnsveld@gmail.com.


pknwarnsveld.nl/ martinuskerk