Samen hindernissen nemen. Foto: Jasper Blaauw

Samen hindernissen nemen. Foto: Jasper Blaauw

Start kaartverkoop Buddy Obstacle Run Warnsveld en Hummelo

WARNSVELD/HUMMELO - De Buddy Run zal bij sommigen misschien al wel bekend zijn of een belletje laten rinkelen, voor anderen is het misschien helemaal nieuw. Wat in 2018 uit een passie voor ‘sport is voor iedereen’ werd geboren is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement met inmiddels een zomereditie en een herfsteditie. Helaas gooide corona voor de edities van 2020 ook voor de Buddy Runs roet in het eten. Maar in 2021 gaat de organisatie ervanuit dat het wel weer plaatsvindt.

Op 26 juni 2021 vindt de derde zomereditie plaats, voor een keer zal er gestart worden vanaf Boerderij Klein Graffel in Warnsveld. Op 3 oktober 2021 zal de herfsteditie starten vanaf Camping Jena in Hummelo. Voor beide edities geldt dat er een drietal parcoursen zijn uitgezet met daarop diverse spectaculaire hindernissen. Nieuw aan de edities van 2021 is dat er niet een, maar dat er maar liefst twee parcoursen geschikt zijn gemaakt voor de gehandicapte sporter, waardoor ook deze sporters de optie hebben om voor meer uitdaging te kiezen.

In de herfst is er een editie van de Buddy Run in Doetinchem-Hummelo. Deze run kent ook drie afstanden, maar dan van 3,5 en 7 en 11 km. Hier loopt het parcours door weilanden en bos. Ook bij deze run is de grootste afstand bedoeld voor de fanatieke sporters en zijn de kortere afstanden geschikt voor kinderen, families en deelnemers met een beperking, die ook hier worden geholpen door een buddy. In 2020 kon de doop van de herfsteditie niet doorgaan vanwege de coronapandemie, maar op 3 oktober 2021 zal er een feestelijke start zijn vanaf camping Jena te Hummelo.

Bestel daarom nu ticket(s) via www.buddyrun.nl en verzeker jouw deelname. Zo zullen het aantal startplaatsen worden beperkt om de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen. En als het evenement wederom niet kan doorgaan, krijgt men gegarandeerd het geld terug.

Sporten voor het goede doel
Het doel van de Buddy Run is geïntegreerde sport. Uitdaging zowel voor de topsporter als voor de recreatiesporter en de deelnemer met een beperking. Daarnaast is elke Buddy Run gekoppeld aan een zeldzame kinderziekte, waarvoor aandacht wordt gevraagd en geld voor wetenschappelijk onderzoek wordt verzameld. Zo kan iedere deelnemer zich laten sponsoren door vrienden en bekenden en het daarmee verkregen bedrag gaat voor 100% naar het betreffende goede doel; de stofwisselingsziekte Batten in Zutphen-Warnsveld en inflammatoire darmziekten in Doetinchem/Hummelo. Ook bedrijven sponsoren de Buddy Run en leveren zo hun bijdrage.

Natuurlijk wil de organisatie dat alle sporters veilig kunnen deelnemen aan de Buddy Runs. Voor de deelnemers met een beperking, die kwetsbaar zijn, is voorkomen van letsel en ziekte extra belangrijk. Daarom zullen de Buddy Runs zo ingericht zijn, dat virusoverdracht wordt voorkomen. Hierin worden de voorschriften van het RIVM gevolgd. De maatregelen die de organisatie treft, gelden voor iedereen, dus zowel de deelnemers als de buddy’s als de organiserend vrijwilligers als het publiek.

Via de website 'coronamaatregelen - Buddy Run' en op de dag zelf zal de praktische uitvoering van de maatregelen worden gecommuniceerd.


www.buddyrun.nl