Datura Ensemble. Foto: Robbin van Turnhout
Datura Ensemble. Foto: Robbin van Turnhout

Middeleeuwse muziek in het Wereldlokaal

ZUTPHEN - Op zondag 6 december brengt het Datura Ensemble klassieke muziek en volksmuziek uit de Middeleeuwen ten gehore in Het Koelhuis aan de Coenensparkstraat 1 te Zutphen. Datura geeft twee voorstellingen: om 12.00 uur en om 14.00 uur.

Francesco Scafidi, Lies Sommer, Tom Haage en Nynke Glazema vormen samen de middeleeuwse band Datura uit Warnsveld. Deze artiesten nemen de bezoeker mee naar lang vervlogen tijden. Zij spelen wilde dansen op davul, draailier en schalmei en romantische ballades met harp, vedel en luit. Vierstemmig bezingen zij de nachtegaal, de liefde, de Maagd Maria, de wijn en het muzikantenleven. Hun repertoire strekt zich uit van Cantigas de Santa Maria tot aan de Carmina Burana, van hoofse liefde tot drankliederen. Dit doen ze gekleed in middeleeuwse kleding.

Voor beide voorstellingen zijn elk maximaal 30 plaatsen beschikbaar. Bezoekers dragen een mondkapje binnen binnenkomst en dansen en zingen niet, vanwege corona. Bezoekers reserveren en betalen van tevoren via info@wereldmuziek.nl. Entree volwassenen 15 euro, scholieren en studenten 10 euro en kinderen 7 t/m 12 jaar, asielzoekers en minima 5 euro. Elke extra donatie is van harte welkom.


www.wereldmuziek.nl