Gorssel prikt ook incoronatijd gewoon door

Gorssel prikt ook incoronatijd gewoon door

GORSSEL - Corona hoeft er niet voor te zorgen dat Gorssel er minder opgeruimd uitziet. Samen in Gorssel organiseert gewoon weer een Vaste Prik, op zaterdag 28 november van 10 tot 12 uur. Met een kleine aanpassing kan dit helemaal coronaproof.

Bij ’Vaste Prik’, elke vierde zaterdag van de maand, gaan vrijwilligers samen op pad om het zwerfafval in Gorssel op te ruimen. Uitermate geschikt om bekenden of nieuwe mensen te ontmoeten en meteen het dorp schoner te maken. Iedereen kan het.

Conform de coronaregels worden de prikstokken van 10 tot 10.15 uur uitgedeeld op het pleintje voor de Brink. Voor de liefhebber is er een koffie-to-go. De ruimers gaan vervolgens in tweetallen op weg om in en om het dorp afval te verzamelen. Op die manier is het makkelijk om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Tussen 11.30 en 12 uur kunnen de afvalzakken en de prikstokken weer worden ingeleverd, buiten, op hetzelfde pleintje.

Wie mee wil doen kan zich vooraf aanmelden met een e-mail aan meaburgering@gmail.com. Het is handig om op de fiets te komen. De priklocaties liggen op verschillende plekken.

Samen in Gorssel
'Samen in Gorssel' bestaat uit een aantal dorpsbewoners die het leuk vinden om activiteiten te organiseren. Zo hebben zij meerdere filmmiddagen en het Gorssels Buffet op touw gezet. ‘Samen in Gorssel’ is ontstaan vanuit de behoefte om zorg te dragen voor elkaar, de natuur en de omgeving en om actief verbinding te zoeken met andere mensen.