Eerbetoon aan dichter Paul Rodenko

Eerbetoon aan dichter Paul Rodenko

WARNSVELD - Donderdag 26 november is het de 100ste geboortedag van dichter Paul Rodenko (1920-1976). Kunstenaars André Kerkhoven en Henk Gombert organiseren ter ere daarvan een hommage aan de dichter bij de Overtuin en op het kerkplein te Warnsveld, iedere dag van donderdag 26 november tot en met zondag 29 november van 14.00 en 17.00 uur.

'Zutphen, begin jaren zeventig. Hier leeft Paul Rodenko. Vanaf de brug over de IJssel maakt het stadje een mediterrane indruk: het kabbelende water van de rivier die zachtjes langs de stad glijdt, de haven met de dommelende vissersbootjes en de luze-jachten, de gloed van de huizen, de tientallen kerktorens die in de lucht prikken. (...) Je moet langzaam leven om het wonder te kunnen zien', schreef Rodenko in 1944.

MEN MOET DIT
LANGZAAM LEREN
er zijn geen goden
en de waarheid is niet
van sandelhout gemaakt

Eenieder die een gedicht van Paul Rodenko wil voorlezen op het Kerkplein is welkom. Eenieder die ernaar wil luisteren natuurlijk ook. Hiervoor is er elke dag om 14.00 uur een open podium.

Organisator André Kerkhoven kende de dichter persoonlijk en maakte prachtige grafieken van de dichtregels. Deze zullen in de Overtuin te bezichtigen zijn. Wees welkom.