Zutphense is snelste dame virtuele Achterhoekse Loopcompetitie

Zutphense is snelste dame virtuele Achterhoekse Loopcompetitie

Ruim 140 deelnemers deden mee

REGIO - Op zondag 8 november stond de 5 kilometer op het programma van de virtuele Achterhoekse Loopcompetitie. Deze is in het leven geroepen door de initiatiefnemers van ARGO Topteam Doetinchem, als alternatief voor alle afgelaste hardloopwedstrijden vanwege het coronavirus.

Overal in de regio, van Aalten tot Zutphen, maar ook in Den Bosch, Utrecht, Twente en zelfs in Duitsland hebben jongen en meisjes, mannen en vrouwen gestreden voor wat ze waard waren op een parcours naar keuze. Uiteindelijk zijn er tijden genoteerd van ruim 140 deelnemers.

Bij de heren was de algemene uitslag als volgt: 1. Rick Heutinck (Doetinchem) - 15:29; 2. Ruben Garretsen (Keijenborg) - 15:50; 3. Jordy Kloet (Doetinchem) - 16:00. Bij de dames gingen de eerste 3 posities naar: 1. Linda Ooms (Zutphen) - 19.15; 2. Naomi van Hierden (Eindhoven) - 20:44; 3. Daphne Spreen (Oudemolen) - 20:47. De totaaluitslag en de diverse klassementen worden bekend gemaakt via de website van Argo Atletiek.

Op 22 november wordt de 10 kilometer gelopen en de 15 kilometer staat voor zondag 6 december op de agenda. Iedereen die mee doet aan minimaal twee van de drie afstanden dingt mee naar de eervolle titel van snelste Achterhoek(st)er in de volgende klassementen voor zowel mannen als vrouwen: 35-, 35+ en 50+. Daarnaast is er ook nog een clubklassement.


www.argoatletiek.nl