De huidige toegangshekken zijn te smal en niet door rolstoelgebruiker alleen te bedienen. Foto: Geert de Groot
De huidige toegangshekken zijn te smal en niet door rolstoelgebruiker alleen te bedienen. Foto: Geert de Groot

Help project 'Brede Banden langs de Berkel' kans te maken op 10.000 euro

ALMEN - Na vorig jaar net naast de prijzen te hebben gegrepen, maakt Vereniging Almens Belang met het project Brede Banden langs de Berkel dit jaar opnieuw kans op 10.000 euro van het ANWB Fonds om het Almens Ommetje geschikt te maken voor rolstolgebruikers. De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft dit prachtige bedrag per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november.

Het Almens Ommetje is een prachtige wandelroute van bijna 5 km langs de meanderende Berkel en over de landgoederen de Almense Mölle en Het Elger. Het grootste deel van dit ommetje is onverhard en daardoor voor de meeste rolstoelen onbegaanbaar. Bovendien zijn de huidige toegangshekken, die moeten voorkomen dat vee van het ene naar het andere deel kan lopen, te smal voor rolstoelen en ook niet door een rolstoelgebruiker alleen te bedienen. Het geld van het ANWB Fonds wil Vereniging Almens Belang dan ook gebruiken voor de aanschaf van een tweetal zogenaamde 'dikke bandenrolstoelen' (die makkelijk over oneffen en nat terrein kunnen rijden) en het aanpassen van de toegangshekken. Op deze manier kan iedereen van Almen en dito omgeving genieten.

Stemmen
Om dit mogelijk te maken, vraagt Vereniging Almens Belang iedereen de stemmen op het project Brede Banden langs de Berkel. Want hoe meer stemmen, hoe meer kans. Op anwb.nl/stem is het project te vinden onder de provincie Gelderland onder de vermelding 'Dorpsbelangenvereniging Almen - Wandelroute langs de Berkel toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers'. De stemperiode loopt tot 24 november.

Uit de stemronde komt per provincie een top drie van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds de winnaar per provincie. De uitslag wordt op 15 december bekendgemaakt.