Pleegouders gezocht

Pleegouders gezocht

ZUTPHEN - Kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen moet het liefst ‘zo thuis mogelijk’ opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet kan, dan het liefst bij pleegouders. Er zijn dringend meer nieuwe pleegouders nodig, jaarlijks ongeveer 3.500. In Zutphen verblijven minimaal 55 kinderen in pleeggezinnen of staan op de wachtlijst voor een pleeggezin.

Het is belangrijk om een goede match te hebben tussen het kind en de pleegouder(s). Een ruim aanbod is daarom wenselijk en noodzakelijk. Wethouder Annelies de Jonge: “Er zijn al 46 pleegouders/ pleeggezinnen in onze gemeente, maar er zijn nog meer kinderen die hulp nodig hebben." Er zijn verschillende manieren om pleegouder te zijn: deeltijd, kortere tijd, als alleenstaande, getrouwd of samenwonend, werkend buiten de deur of niet, met of zonder eigen kinderen.

Online bijeenkomst
Op woensdag 11 november van 20.00 tot 21.30 uur organiseert regionale zorgaanbieder Pactum voor de gemeenten Brummen, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen een online informatiebijeenkomst over pleegzorg. Tijdens de online bijeenkomst krijgen geïnteresseerden informatie over de diverse vormen van pleegzorg. Er is tijd om vragen te stellen. Aanmelden hiervoor kan via wordpleegouder@pactum.org. Ook graag een kind of jongere tijdelijk een warm thuis geven? Zie: www.openjewereld.nu.