Bakker Van Zuijlen zorgt voor 500 schoolontbijtjes

Bakker Van Zuijlen zorgt voor 500
schoolontbijtjes

WARNSVELD/ZUTPHEN - Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas. Dat gebeurt tijdens de 18de editie van het Nationaal Schoolontbijt ook in Zutphen. Dankzij Bakkerij van Zuijlen, die deze week maar liefst 500 ontbijtjes voor de basisschoolkinderen verzorgt. Met dit jaar als thema: ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’.

Met zo'n goede basis voelen kinderen zich fitter en kunnen ze beter spelen en leren. Bakker Alfons van Zuijlen onderstreept hoe belangrijk het is om tijd te nemen voor het ontbijt. Volkoren producten spelen ook dit jaar de hoofdrol. Zo bestaat het ontbijt onder andere uit volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkorenrozijnenbollen. Aangevuld met hartig en zoet beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Het ontbijtpakket voldoet hiermee aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.
Het Nationaal Schoolontbijt is dit jaar tussen 2 en 6 november en wordt in zijn geheel volgens de richtlijnen van het RIVM georganiseerd. Elke basisschool kiest zelf een ochtend in die week, waarop ze met alle klassen willen ontbijten. Bakkerij Van Zuijlen levert niet alleen uitgebreide ontbijtpakketten met zijn verse broden, maar ook lesmateriaal over gezonde voeding en uiteraard een leuke kleurplaat. Daarmee is het Nationaal Schoolontbijt niet alleen een leerzaam, maar ook een leuk ontbijtfeest.
De kinderen van de Anne Flokstraschool aan de Emmalaan en SO Zutphen aan de Govert Flinckstraat 1 mochten dinsdag aan tafel, op woensdag gevolgd door De Achtsprong aan De Brink en OBS De Waaier aan de Dr. De Visserstraat. Donderdag zijn de leerlingen van KC De Bongerd aan het Bongerdspad aan de beurt.