Pakje Kunstautomaat. Foto: PR

Pakje Kunstautomaat. Foto: PR

Pakje Kunst uit de
sigarettenautomaat

ZUTPHEN - Kunst uit de automaat. Deze opmerkelijke actie van Pakje Kunst is ook weer in Zutphen voor de aankomende feestdagen: Kunstenaars in 1 rij. Voor een klein bedrag kan tot en met vrijdag 6 december uit een oude sigarettenautomaat een uniek mini-werkje van een van de deelnemende kunstenaars worden getrokken. Een ideaal cadeautje voor in de schoen of onder de boom.

De actie werd in 2016 bedacht en opgestart door de Tilburgse kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen en vond in tal van steden navolging. Het Zutphense Pakje Kunst, dat op vrijdag 23 oktober van start ging, biedt liefhebbers de mogelijkheid om hun verzameling aan te vullen met een werkje van hun favoriete kunstenaar of van iemand van wie ze nog niets hebben. En dat door tweemaal 2 euro in de automaat te stoppen.

Speciaal voor de actie maakten kunstenaars uit o.a. Zutphen, Lochem, Gorssel, Vorden, Almen en Warnsveld unieke werkjes, op het formaat van een (sigaretten-)pakje. Het aanbod in de automaat is uitgesmeerd over drie perioden. En op is hier ook echt op.

In de eerste periode, die loopt tot en met 6 november bevat de automaat mini-kunst van Carien van Hest, Miriam Verbeek, Annelies van der Drift, Nicolette Berendsen, Edith Geleijn, Anneke Lubbers, Monique Bosch en Tosan Damman.

Van 6 november tot 20 november is kunst te trekken van Henny Ferwerda, Peter Kooij, Trude Bergsma, Sandra van de Griendt, Willy Alferink, Jeannette van Faassen, Es ten Caat en Dorine de Soet. De laatste groep kunstenaars, bestaande uit Jacqueline van Munster, Inge Notschaele, Teken, Nana Ruegebrink, Vincent Geels, Nicole Karrer en Marianne Smit, vult de automaat van 20 november tot 6 december.

De Pakje Kunst automaat is te vinden in dat Bolwerck aan de Zaadmarkt 112 in Zutphen. Elke donderdag t/m zondag geopend van 11.00- 17.00 uur.