The Real Thing
The Real Thing

Het ware verhaal van 'The Real Thing'

ZUTPHEN - In de reeks muziekfilms vertoont Luxor in november Everything – The Real Thing. Deze onthullende documentaire vertelt het ware verhaal over de baanbrekende, miljoenenverkopende funk- en soulband The Real Thing uit Liverpool.

Tegen de achtergrond van raciale spanningen, vooroordelen en politieke onrust in de jaren zeventig was The Real Thing de eerste volledig zwarte Britse band die de nummer 1-positie bereikte in de Britse hitlijsten met het alom geliefde 'You To Me Are Everything'. Andere hits waren 'Can't Get By Without You', 'You’ll Never Know What You’re Missing' en 'Can You Feel the Force', maar vooral 'Children of the Ghetto’, het allereerste protestlied dat de benarde situatie van zwarte immigranten in Groot-Brittannië behandelt.

De documentaire vertelt het ongelooflijke verhaal van deze andere ‘fab four' uit Liverpool. Over de gevaarlijke straten van Toxteth tot de spotlights van New York en hoe het enorme succes van de groep ten slotte werd getemperd door racisme, drugsverslaving en zelfmoord. Originele bandleden Eddy Amoo, Chris Amoo en Dave Smith onthullen voor het eerst de meedogenloos eerlijke waarheid. Andere popartiesten als Billy Ocean, Kim Wilde, Jeff Wayne en David Essex komen ook aan het woord.

Te zien op 6, 8, 13 en 17 november. Kaartjes via www.luxorzutphen.nl.