Op Muziekspeurtocht bij Excelsior

Op Muziekspeurtocht bij Excelsior

WARNSVELD - Na de herfstvakantie start er een nieuwe cursus bij Muziekvereniging Excelsior Warnsveld: ‘Op Muziekspeurtocht bij Excelsior’. Kinderen vanaf groep 3/4 kunnen kennismaken met muziek gedurende een cursus van 24 lessen waarin algemene muzikale vorming (AMV) centraal staat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een blokfluit. Met behulp van de lesmethode 'Bas en Viola' leren de kinderen op speelse wijze de blokfluit bespelen en noten lezen. Aan het eind van de cursus kunnen de kinderen een aantal liedjes spelen en de eerste noten ook lezen op de notenbalk.

De lessen worden gegeven door Marit Cornelissen. Na elke vijfde les wordt er een les 'kennismaking met alle blaasinstrumenten van het harmonieorkest' gegeven. Deze lessen worden gegeven door enkele leden van Excelsior. Aansluitend aan de cursus kan er een keuze worden gemaakt voor een instrument dat past binnen het harmonieorkest.

De lessen worden gegeven op woensdagmiddag van 17.00 tot 17.30 uur in clubgebouw ‘de Notenbalk’, ’t Spiker 1b in Warnsveld. Wil je je zoon of dochter opgeven of wil je meer informatie? Mail dan naar secretariaat@excelsiorwarnsveld.nl.


excelsiorwarnsveld.nl