‘Een onderzoek naar stilte’

ZUTPHEN - Zondag 25 oktober wordt voor de tiende keer de Dag van de Stilte georganiseerd. In Zutphen staat De dag van de stilte in het teken van ‘Een onderzoek naar stilte’ en vindt plaats bij De Proeflokalen aan de Vispoortplein 16 te Zutphen.

Er zijn verschillende poorten naar stilte, zoals meditatie, muziek, creativiteit, natuur, kunst en proeven. Dit kan worden ervaren en onderzocht tijdens de verschillende activiteiten die worden aangeboden. Het programma start om 9.30 uur met een meditatie waarna om 10.00 uur een pauze volgt. Om 10.30 uur is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in stilte of kan men lezen in allerlei inspirerende boeken.
Om 11.00 uur start het concert rondom stilte, een muzikale reis tussen stilte en klank door Liesbeth Niesten op shakuhachi, fluit en klankschalen en Joep Everts, hang en ander melodisch slagwerk. Er is ruimte om te liggen, zitten of te bewegen.
Na de lunch (zelf meenemen) om 12.00 uur start om 13.00 uur de workshop The art of natural painting door Marievonne van der Pijl. Ervaar voor even met potlood en lijn de samenwerking tussen hart en verstand. Inspiratie op afwisseling van stilte en klank door Liesbeth Niesten en Joep Everts. Er is ook een expositie te bezichtigen met schilderijen van Mivon.

Graag opgeven aan welk onderdeel je zou willen deelnemen. De deelname is op basis van een vrijwillige bijdrage naar draagkracht. Verzocht wordt om eigen lunch mee te nemen.

Meer informatie en opgave via: www.instilte.nu of liesbeth.niesten@gmail.com.