FC Zutphen op bezoek bij ESA Rijkerswoerd in Arnhem


FC Zutphen op bezoek bij ESA Rijkerswoerd in Arnhem

ZUTPHEN - FC Zutphen gaat zaterdag 17 oktober, als de coronamaatregelen het toelaten, op bezoek bij ESA in Arnhem. Beide ploegen zijn na 3 wedstrijden nog zonder puntverlies. ESA boekte 2 ruime overwinningen in uitwedstrijden namelijk in Eefde met 0-5 en bij Excelsior met 0-7. Thuis werd Oeken verslagen met 6-0. De thuiswedstrijd tegen DVOV werd wegens een beenbreuk gestaakt na 30 minuten, maar ook toen had ESA al een 3-0 voorsprong.

Zowel FC Zutphen als ESA zijn dus beiden topfavoriet voor der titel in de 3e klasse A, waarbij JVC Cuijck afgelopen zaterdag het eerste punt verlies leed. ESA heeft een goed voetballende ploeg met als meest scorende speler Belend Shekho, oud speler van DZC “68 en De Graafschap. Maar ook aanvoerder Tom Titarsolej is een speler om in de gaten te houden. De ploeg heeft met 3 overwinningen tegen niet de minst tegenstanders de volgende ronde van de beker bereikt. Er werd in de voorbereiding alleen verloren van eersteklasser DFS Opheusden met slechts 5-3.

Er ligt dus na ruime overwinningen in de eerste wedstrijden voor FC Zutphen een geweldige uitdaging om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. De ploeg hoeft niet gemotiveerd te worden. Wel is het de vraag hoe het met de fitheid van enkele spelers zit. Jesse de Vries is, na zijn knieblessure van enkele weken geleden, op de weg terug. Hij traint hard om deze week weer bij de training te kunnen aansluiten. En bij Rik Vlutters is het de vraag of hij donderdag weer fit genoeg is om voluit te kunnen trainen.

In deze wedstrijd is volledige fitheid een vereiste. En daarom is de mogelijkheid aanwezig dat Arthur Isselman en Ido te Loo komende zaterdag met hun opstelling moeten improviseren. Positief was het dat in de thuiswedstrijd tegen Uni VV zowel Lucas Hengstenberg als Koen Hulleman een prima invalbeurt maakten. Beide spelers zijn op meerdere plaatsen inzetbaar. En dat geldt ook voor spelers als Niek en Khen Bakkerweerd. De beide trainers hebben daarom diverse opties om deze zware tegenstander tegemoet te treden.

Het team van FC Zutphen internet tv, zal in overleg met het bestuur van ESA, bekijken of ook deze wedstrijd via livestream kan worden uitgezonden. Op de website van FC Zutphen zullen daar nadere mededelingen over worden gedaan.