Marike Tuin. Foto: PR

Marike Tuin. Foto: PR

Kaarsenkroonconcert in de Walburgiskerk

ZUTPHEN - Op vrijdag 16 oktober om 20.00 uur is er onder de sfeervol verlichte Kaarsenkroon uit 1395 een bijzonder concert in de Walburgiskerk. Marike Tuin op viola da gamba speelt samen met organist Gerrit Hoving werken uit de late renaissance en de barok. Daarbij speelt Gerrit zowel op het Ahrend- als op het Baderorgel. Zij brengen een programma met muziek van Cipriano de Rore (1515-1565), Riccardo Rognioni (1550-1620), Johann Sebastian Bach (1685-1750) en Georg Philip Telemann (1681-1767).

Marike Tuin studeerde barokcello aan het Conservatorium van Amsterdam en viola da gamba aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze volgde masterclasses bij o.a. Jordi Savall. De afgelopen jaren speelde Marike als celliste en gambiste in diverse ensembles en werkte ze samen met musici als Ton Koopman, Klaas Stok en Jan Willem de Vriend.

Gerrit Hoving studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria te Zwolle en Enschede. Hij volgde masterclasses en interpretatielessen bij o.a. Bert Matter en Toon Hagen. Gerrit is als kerkmusicus verbonden aan de Grote of Oude Cyriacuskerk te Dalfsen.

Door de coronamaatregelen is er slechts plaats voor 30 bezoekers. Reserveren kan via www.baderorgel.nl.