Voorstelling Charles Groenhuijsen in Zutphen verplaatst naar voorjaar

ZUTPHEN - De show met Charles Groenhuijsen in de Zutphense Buitensociƫteit op vrijdag 16 oktober gaat 'vanwege productionele redenen' niet door. Deze voorstelling is verzet naar het vroege voorjaar van 2021. De ruim honderd verkochte kaarten blijven geldig, zegt Marlies Claasen. Zij en echtgenoot/muzikant Tom Klein zouden volgende week vrijdag samen met Groenhuijsen de eerste 'We gaan weer iets leuks doen'-show geven. De twee andere voorstellingen met trompettist Eric Vloeimans op 20 november en met celliste Quirine Viersen op 18 december gaan wel door.

Door Rudi Hofman

Claasen noemt het afblazen van de avond met Groenhuijsen 'ontzettend jammer': ''De voorstelling was ook een beetje verbonden aan de Amerikaanse verkiezingen, maar de hele voorstelling gaat over Amerika en de veranderingen die daar hebben plaatsgevonden. We hopen de voorstelling later over Nederland uit te rollen.'' De bekende Amerika-kenner, journalist, auteur en presentator wil in deze show vooral ook zijn muzikale kant laten zien. Fans moeten minimaal enkele maanden geduld hebben om Groenhuijsen zingend en gitaarspelend in actie te zien in Zutphen.

Voor De Hanzehof, medeproducent van de 'We gaan weer iets leuks doen'-reeks, is de afzegging heel zuur, aldus Claasen. ''De Hanzehof heeft het fantastisch voor elkaar. Veelzeggend is ook dat het theater sinds de aankondiging van de jongste coronamaatregelen geen kaartjes retour heeft gekregen.''