Jarvin de Haan van de Warnsveldse Boys in actie. Foto: Suzanne Halfmouw

Warnsveldse Boys wordt met neus op de
feiten gedrukt

WARNSVELD - Zondag 27 september stond voor Warnsveldse Boys de tweede wedstrijd van de competitie op het programma. De tegenstander was Robur et Velocitas uit Apeldoorn. Vorig seizoen was dat een moeilijke uitwedstrijd tegen een goed voetballende ploeg met kwaliteiten. Los van het feit dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst werd Warnsveldse Boys in Apeldoorn hard met de neus op de feiten gedrukt.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd was er nog een redelijke balans in de wedstrijd maar langzaam begonnen de gastheren uit Apeldoorn de Boys steeds verder terug te dringen. Het onder druk houden door Robur Et Velocitas resulteerde in de 1-0 in de 18de minuut voor de gastheren. De druk op de Boys bleef hoog en in de 27ste minuut werd de 2-0 afgekeurd na een aanvallersfout op de keeper van de Boys. De Boys hadden het moeilijk om hun eigen spel te kunnen spelen maar kwamen door een slimme en snel genomen corner in de 35ste minuut op 1-1 door Jesper Nachtegaal, na de assist van Cas Lankhorst. In de 42ste minuut kregen de Boys op de helft van de gastheren een vrije trap. Maar dit werd een omschakelmoment en voordat de club het wist stond er 2-1 voor Robur et Velocitas op het scorebord. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft, in de 77ste minuut, was Cas Lankhorst dicht bij de gelijkmaker maar hij kreeg de bal niet tussen de palen en onder de lat. In de 88ste minuut kreeg Robur et Velocitas een strafschop, die feilloos werd binnen geschoten. Eindstand: 3-1.

Volgende week wacht de Boys in een thuiswedstrijd tegenstander Overwetering.