Mäshräp. Foto: PR
Mäshräp. Foto: PR

Mäshräp brengt muziek van de Zijderoute

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 4 oktober organiseert Het Wereldlokaal weer een coronaproof lunchconcert in Het Koelhuis te Zutphen. Het publiek zit op 1,5 van elkaar in goed geventileerde ruimten. Op die manier kunnen er maximaal 55 mensen luisteren naar traditionele muziek uit Oeigoer (West-China) door het ensemble Mäshräp. Als het concert van 12.00 uur is volgeboekt, speelt de band een tweede concert om 14.00 uur. Het Koelhuis biedt een vegetarische lunch.

Mäshräp brengt eeuwenoude volksliederen over traditionele feesten, vriendschap, heimwee en liefde. Een 'mäshräp' is een familiebijeenkomst met veel eten, zang en gedichten. De Abbas-familie vormt de kern van het Mäshräp ensemble en is afkomstig uit Oost-Turkestan (Oeigoer). Ze verhuisden rond 1990 naar Nederland. De Oeigoeren hebben een oude en bijzonder rijke cultuur. De muziek is een subtiele mengvorm van Turkse, Arabische en Aziatische ingrediënten. Dertien traditionele instrumenten en diverse zangstijlen staan garant voor een afwisselend en spraakmakend concert.

Het concert duurt circa 1 uur. Toegang 15 euro (scholieren en studenten10 euro, kinderen 7 t/m 12 jaar, asielzoekers en minima 5 euro). Reserveren: info@wereldmuziek.nl. Vooraf betalen: NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton.


www.wereldmuziek.nl