Anne (links) en Laura Verwaal zetten hun eigentijdse woonwinkel voort onder de naam LAURAN Wonen. “Dit dekt de lading beter.” Foto: Eric Klop
Anne (links) en Laura Verwaal zetten hun eigentijdse woonwinkel voort onder de naam LAURAN Wonen. “Dit dekt de lading beter.” Foto: Eric Klop

‘Drie verdiepingen eigentijds woongenot’

Het Snuffelpaleis verandert naam in LAURAN Wonen

Door Eric Klop

ZUTPHEN – Laura en Anne Verwaal namen op 2 maart jongstleden aan de Spittaalstraat 102 te Zutphen meubelwinkel Het Snuffelpaleis over. “Een sprong in het diepe”, kijken ze terug. Maar ook in de woelige baren die de maatregelen vanwege de eerste coronagolf daags na de heropening veroorzaakten hielden zij het hoofd ruimschoots boven water. Zeven maanden later vindt de 25-jarige tweeling de tijd rijp om de eigen draai die zij gaandeweg aan hun onderneming gaven te bekronen met een nieuwe naam: LAURAN Wonen.

Al tijdens haar opleiding tot interieurvormgever droomde Anne Verwaal van een eigen bedrijf. Ze ontwikkelde een webshop en werkte enige tijd in de zorg. Ook Laura had van jongs af aan al het idee om een eigen onderneming te beginnen. Totdat in de Spittaalstraat Het Snuffelpaleis op hun pad kwam. “Indirect via Laura”, vertelt Anne. “Haar vriend Sander, die hier tegenover werkt, attendeerde mij dat deze winkel te koop zou komen. Van het een kwam het ander. En waarom niet samen met mijn zus, die net een jaar haar hbo-diploma Toerisme op zak had…?” Laura beaamt: “We hadden weinig praktijkervaring in de woonbranche, maar komen wel uit een echte ondernemersfamilie. Dat scheelt.”

“We namen de meubelwinkel met inboedel en al over”, omschrijven de twee jonge ondernemers de start van hun onderneming . “Begeleid door de vorige eigenaar hielden we eerst uitverkoop. Stap voor stap gaven we een nieuwe, eigen draai aan de zaak. Minder vol, meer ruimte en overzicht, met stijlkamers die een woonkamergevoel geven. We ontvangen voor de nieuwe inrichting veel complimenten, zowel van nieuwe als van bestaande oude klanten. Mensen zeggen dat je kunt zien dat hier een vrouwenhand aan te pas is gekomen.”

Ook het assortiment veranderde stilaan. “Meer uniek en op een hoger niveau”, zegt de tweeling. “Breed en eigentijds, variërend van landelijk tot industrieel. Zo is onze winkel onder andere premiumdealer van Urban Sofa, een fabrikant op het gebied van onder meer lounge- en hoekbanken, sofa’s, fauteuils en eettafels.” Ook van andere gerenommeerde merken behoren, verspreid over drie verdiepingen, kasten, stoelen, lampen en accessoires ter decoratie van het interieur tot het aanbod. “We krijgen hier inmiddels publiek vanuit het hele land over de vloer. En zelfs van daarbuiten, niet in de laatste plaats ook door de webshop, die overigens volledig is vernieuwd. Hierop is directe aanschaf met levering aan huis mogelijk. Maar voor een zitmeubel kun je beter naar de winkel komen, omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn. Die lichten wij bij voorkeur persoonlijk toe, naast het feit dat je zelf moet ervaren of je een zitmeubel fijn vindt zitten.”

De zaak van Anne en Laura Verwaal loopt naar wens. Om de eigen draai die zij aan hun bedrijf gaven definitief te bestendigen verandert de naam van Het Snuffelpaleis per 1 oktober in LAURAN Wonen. “Onze focus ligt op een nieuw, uniek assortiment voor eigentijds woongenot.” Waarmee trouwens geenszins is gezegd dat de ondernemende zussen niet nog meer plannen hebben om hun bedrijf een zonnige toekomst te verschaffen. Zo willen ze op termijn ook vloer-, wand en raambekleding in de collectie opnemen. “’Zodat je het hele plaatje aanbiedt.”

Een totaalconcept voor het gehele interieur dus, waarin ze bovendien de nadruk willen leggen op interieur- en stylingsadvies. “Bij de mensen thuis en aan de hand van een blog met trends en tips op onze website en sociale media. Daar willen we echt werk van maken”, kijken Anne en Laura Verwaal almaar verder vooruit.

Om de naamverandering naar LAURAN Wonen een extra feestelijk tintje te geven, wordt iedere klant op zaterdag 3 oktober een gebakje aangeboden. Daarnaast krijgt iedereen die zich op de site aanmeldt voor de nieuwsbrief 10 procent korting op aanschaf via de webshop.


www.lauranwonen.nl