Deze week: Week van de Wijk Noordveen

ZUTPHEN - Wijkteam Noordveen houdt deze week voor de 21e keer de Week van de Wijk. Het Wijkfeest duurt van 18 tot en met 27 september. Wijkbewoners zijn welkom om samen met hun familie en mantelzorgers deze week mee te vieren. De activiteiten zijn óók voor iedereen die in Noordveen werkt, naar school gaat of anderszins betrokken is.

Vanwege het coronavirus is het dit jaar iets anders dan anders, maar dat betekent niet dat het een minder speciale en gezellige week wordt, verzekert het team. Burgemeester Vermeulen is vol lof over de activiteiten die de inwoners hebben georganiseerd: “Het ‘samen gevoel’ staat centraal in de wijk Noordveen. Mooi dat in deze coronatijd extra naar elkaar wordt omgekeken en voor elkaar gezorgd.”

'Typisch Noordveen'
De burgemeester prijst de creatieve manieren waarmee het team buurtbewoners – op afstand – samenbrengt en om de lokale ondernemers te steunen. In maart jongstleden organiseerde het wijkteam een speciale boodschappen- en telefoondienst en een hondenuitlaatdienst voor mensen die niet meer naar buiten konden. “Dat typeert Noordveen,” zegt Vermeulen. “Ik ben er trots op dat wij een wijk als Noordveen hebben in onze gemeente.”

Programma
Woensdag 23 september: Stamppot Drive-in, Cafetaria Goldenbelds. Donderdag 24 september: Zelf maken: Ananascake. Vrijdag 25 september: Stamppot drive-in, Slagerij Lammers. Zaterdag 26 september: Creatief door de Wijk-Vriendelijk voor Vogels, Polbeek. Zondag 27 september: Zelf maken: Macaronimuffins.

Kijk voor het volledige programma op de website.


www.noordveenzutphen.nl