Rudy Volbeda bij een van zijn schilderijen. Foto: PR
Rudy Volbeda bij een van zijn schilderijen. Foto: PR

Kippenvel op mijn armen

Expositie in de Overtuin

WARNSVELD - Op 26 en 27 september is de galerie van de Overtuin geopend voor de tentoonstelling 'Kippenvel op mijn armen' van Rudy Volbeda. De kunstenaar heeft met zijn schilderijen voor een opmerkelijke expositie gezorgd. Alle formaten zijn vertegenwoordigd, van grote landschap taferelen tot hele kleine portretjes van hondjes.

Hij schildert het liefst en plein-air, want daarmee bereikt hij de vitaliteit en de spontaniteit die horen bij zijn impressionistische werkwijze. Tijdens het schilderen buiten in de natuur voelt hij de wind en ruikt hij het water. De wolken trekken voorbij en hij ziet de verandering van het licht. Er is het ritselen van de bladeren en het geluid van de dieren. Wat dat alles in hem wakker maakt? Kippenvel op zijn armen. Zijn schilderstijl is hedendaags, maar de onderwerpen zijn net zo tijdloos als de natuur zelf. Om in de Achterhoek te kunnen schilderen verruilde hij in 2006 de randstad voor deze streek. Verdere informatie, zie www.rudyvolbeda.com.

De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. Toegang is vrij en Rudy is persoonlijk aanwezig.


www.deovertuin.nl

0575 – 559 989