Logo Ixta Noa Thema-avonden
Logo Ixta Noa Thema-avonden Ixta Noa Zutphen

Thema-avond over verlies en onzichtbare rouw

ZUTPHEN - Ixta Noa houdt woensdagavond 30 september van 19.00 uur tot 21.00 uur een thema-avond over ‘Verlies en zichtbare rouw’ in Praktijkhuis Ixta Noa aan de IJsselkade 9 in Zutphen. Gastspreker en ervaringsdeskundige van deze avond is Lea Adriaans. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee.

Tijdens deze (interactieve) avond vertelt Lea Adriaans kort eerst wat over haar eigen verlieservaringen. Vervolgens gaat Lea verder in op de invloed en gevolgen van verlies. Lea Adriaans zal onder andere gebruik maken van de verliescirkel. Lea Adriaans is zelfstandig coach & trainer en heeft een eigen praktijk: ‘Lea Adriaans Coaching& training’, www.leaadriaans.nl.

Verlies van gezondheid, van dierbaren, van werk, gemiste kansen en onvervulde dromen zijn voorbeelden van een ingrijpende gebeurtenis dat gevolgen voor hoe je in het leven staat. Ook onzichtbaar of niet (h)erkend verlies kan grote impact hebben op hoe je leven verder verloopt. Dat betekent ook dat je nieuwe keuzes kunt of moet maken over hoe jij je leven in wil richten. Stilstaan en terugkijken is dan soms nodig voordat de beweging naar de toekomst kan worden gemaakt.

Ixta Noa heeft het afgelopen jaar diverse thema-avonden over psychologische problematiek georganiseerd. Deze vinden plaats iedere laatste woensdag van de maand in Zutphen en elke tweede woensdag van de maand in Apeldoorn. Doel van de avonden is om op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven wat daarbij hoort. Het Praktijkhuis Ixta Noa is al meer dan 15 jaar een plek in Zutphen waar mensen met een psychisch verleden of heden terecht kunnen. Tijdens de openingstijden is er een laagdrempelige inloop waar ervaringsdeskundigen werken die iets soortgelijks hebben meegemaakt en van daaruit anderen in hun leven verder helpen.

In verband met de COVID-19 maatregelen is er plaats voor maximaal 15 bezoekers. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via zutphen@ixtanoa.nl. Toegang is gratis.