Dierenweide in zwaar weer door tekort aan vrijwilligers

Als zich geen vrijwilligers melden, is het einde in zicht

ZUTPHEN - In de Zuidwijken ligt aan de Harenbergweg al ruim zeventien jaar een goedverzorgde dierenweide. Deze wordt uitsluitend gerund door vrijwilligers, zowel in bestuur als in de verzorging van pony’s, geiten, schapen, kippen en eenden. Inkomsten worden ontvangen uit donaties en sponsoring van buurtbewoners en bedrijven uit de buurt.

Alle dieren mogen in de dierenweide oud worden en zullen niet vervangen worden door jonge dieren. Wel komen er af en toe jonge geitjes bij, worden eenden geboren en kippen aangeschaft. Alle nieuwtjes zijn daarbij te volgen op dierenweidezwanevlot.blogspot.nl.

Groot probleem vormt echter het voortdurende gebrek aan vrijwilligers. Zonder hen zou de wei niet eens kunnen bestaan. "En sinds er ook geen vrijwilligerscentrale meer is, kan men niet meer aan vrijwilligers komen, zelfs niet door oproepen via radio en TV Gelderland. Momenteel speelt zowel in bestuur als bij de verzorgers de leeftijd een grote rol. Bij de jongere garde wordt het probleem gevormd door een nieuwe baan of studie. Mochten er geen nieuwe vrijwilligers komen, houdt de dierenweide helaas op te bestaan."

Vandaar deze dringende oproep: 'Kom alsjeblieft helpen!'. Het kost slechts één dag in de week, hooguit een paar uurtjes. Er is een gezellige groep vrijwilligers en heel lieve, aanhankelijke dieren.Bel of mail Marijke Simon.


0575-520460

marijkesimon5@
hotmail.com