FC Zutphen in tweede bekerronde na 8-1 zege

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag de tweede bekerronde bereikt na een 8-1 thuiszege op SC Gorssel. De Zutphenaren hadden aan een helft genoeg. In de rust was het 5-0. Na de rust zakte het niveau aanzienlijk.

In de zesde minuut opende Nathan Greven de score na een afgemeten cornerbal van Rik Vlutters, die hij uitstekend binnen kopte. Daarna raakte Sem Veeger de paal na een mooie pass van Rik Vlutters. Maar in de elfde minuut zorgde de Zutphense spelverdeler hoogstpersoonlijk met een verfijnde trap in de kruising voor de 2-0. In de 33ste minuut zorgde Luuk Meijer met een kopbal voor de 3-0 na een mooie voorzet van Lucas Hengstenberg. In de 40ste minuut kapte en draaide Timon Kuiper zodanig dat hij vrij voor doelman Kamphuis de 4-0 kon binnen schieten. En in de 44ste minuut zorgde Nathan Greven met een knal in de hoek voor 5-0.
Na de rust waren er de nodige wissels en werd het allemaal wat onsamenhangender. Rik Vlutters maakte zijn tweede doelpunt uit een pass van Jelle Macare. En in de 55ste minuut maakte ook Luuk Meijer zijn tweede en werd het 7-0, met een prachtig diagonaal schot. Daarna was de koek op. Gorssel scoorde tegen via haar beste speler, de razendsnelle Bram Botzel, die de verdedigers van FC Zutphen zijn hakken liet zien. Koen Hulleman werd in de 16 meter onderuit gehaald maar Nathan Greven miste de toegekende strafschop. Doelman Kamphuis had de bal klemvast. In de 82ste minuut bracht Jelle Macare de 8-1 op het scorebord na een goede pass van Sem Veeger.