Het is het laatste weekend dat er planten in de verkoop worden aangeboden. Foto: PR
Het is het laatste weekend dat er planten in de verkoop worden aangeboden. Foto: PR

Uitgebreid programma tijdens de
Open Monumentendagen in de Overtuin

WARNSVELD - Op 12 en 13 september vinden de Open Monumentendagen 2020 plaats. Dat betekent dat de Overtuin beide dagen vrij toegang biedt voor alle bezoekers. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het Monument van het Jaar.

Het is het laatste weekend dat er planten in de verkoop worden aangeboden. Er zullen nieuwe planten worden aangeboden en er zijn ruim 30 taxusplanten in de aanbieding. Tuinman Alex heeft dan ruim een jaar zorg gedragen voor de verkoop van de planten en daarmee -tot nu toe- een bedrag opgehaald van ruim 3000 euro.

Evenals de afgelopen twee jaar is ook dit weekend de Zutphense afvaardiging van de wereldwijde groep schrijvers van Shut Up And Write aanwezig. Shut Up And Write Spreekt verzorgt beide dagen om 14.30 uur en om 15.45 uur een voordracht waarbij schrijvers en dichters optreden met eigen werk. Korte verhalen, gedichten, rake observaties, moordballades, satire en romantiek. Teksten over absurde situaties, wondere werelden en herkenbare dingen die ons raken. Vaak begeleid door pianomuziek van Tooske Hinloopen. Met als primeur op zondag 13 september om 15.00 uur muziekgroep La Lauzeta. Zij brengen enkele van de Cantigas de Santa Maria ten gehore in de oorspronkelijke taal en melodie, met daarnaast een Nederlandse hertaling van deze verrassend openhartige middeleeuwse teksten. Een wandeling door de historische Overtuin afwisselen met literatuur en muziek, het is een mooie formule voor een Monumentendag.

Schenking Hoeden
De Overtuin heeft een schenking van 14 heren- en dameshoeden gekregen die tijdens het OM-weekend verkocht worden ten behoeve van de Monument van het Jaar-projecten. Alle hoeden zijn nieuw en zullen tegen een zeer redelijke prijs van de hand gaan.

Expositie galerie
In de galerie gaat de nieuwe expositie Kippenvel op mijn armen van Rudy Volbeda van start (rudyvolbeda.com): “Het directe contact met de veranderingen in de natuur bezorgen mij kippenvel op mijn armen. Dat gevoel neem ik mee naar mijn atelier. Hier komen de grote schilderijen tot stand, die dezelfde beleving uitstralen. Behalve de Achterhoekse landschappen kies ik de laatste tijd ook andere thema’s. Maar het gaat altijd over de kleinschaligheid van het menselijk bestaan. Mijn meest gebruikte instrumenten zijn licht en kleur.”

De zondag rond 15.30 uur zal de winnaar van de kruiswoordpuzzel van het tijdschrift Overtuin Monument getrokken worden uit de juiste inzendingen. Hoofdprijs is een prachtige ets van huis Welgelegen van Wim van der Mey. De ets is ook in de galerie te bezichtigen en kan daar of via email besteld worden. Van de opbrengst gaat een gedeelte naar de projecten van de Overtuin. De tweede prijs is een pak heerlijke appelsap geperst uit de appels van de Overtuin. En de derde prijs is een pot honing van de bijen uit de Overtuin. Een mooi programma voor het Open Monumentenweekend en dan kunt u ook nog genieten van koffie, thee met taart op het terras.

De openingstijden zijn van 12.00 – 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. Voor meer informatie, neem contact op; www.deovertuin.nl of info@deovertuin.nl of 0575 – 559989.