Wereldkoor Zutphen gaat weer van start

EEFDE - Na de zomervakantie maakt Wereldkoor Zutphen, dat uit een enthousiaste groep vrouwen bestaat, een nieuwe start. Het koor is op zoek naar goed zingende gemotiveerde zangeressen. Vooral sopranen en mezzo-sopranen zijn welkom. Heb je een andere stemsoort schroom dan niet om contact op te nemen. De repetities vinden plaats op de woensdagavonden in Eefde. Interesse? Neem dan contact op met Olga Schoonbergen via 06 12754527 of o.schoonbergen@planet.nl.


wereldkoorzutpen.wordpress.com


Start leesclub literatuur in Zutphen

ZUTPHEN - In Zutphen start binnenkort een leesclub literatuur. In de Graafschap Bibliotheek, Broederenkerkplein 2, is op woensdagochtend 16 september om 10.30 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om Nederlandse en vertaalde literatuur te (gaan) lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers. Onder de huidige omstandigheden is aanmelden verplicht. Dit kan via e-mail info@senia.nl. Senia richt in heel Nederland lees- en luistergroepen op. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.


Open Monumenten- dagen en het jaarlijkse Bachconcert in de Walburgiskerk

ZUTPHEN - Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 12 en zondag 13 september is de Walburgiskerk en ook de Librije opengesteld voor bezoekers. Voorgaande jaren trok dit evenement bijna 4000 bezoekers per weekend; dit jaar is het al verheugend dat het ondanks de corona toch door kan gaan. De bezoekersstroom zal vanwege de corona-regels nauwlettend gevolgd worden. Bij teveel bezoekers tegelijk zal de toegang tijdelijk gesloten worden.

Voor bezoek aan de Walburgiskerk is vooraf reserveren is niet nodig, wel wordt de gebruikelijke entree geheven van 2,50 euro per bezoek van de kerk of 6 euro voor bezoek van kerk en Librije. Voor de Librije geldt dat per half uur maximaal 5 personen kunnen worden rondgeleid.

Op zaterdag worden bezoekers elk uur getrakteerd op orgelconcerten van een kwartier op het grote Baderorgel door de organisten Klaas Stok en Marcus Bergink. De kerk is op zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur, op zondag gaat de kerk om 13.00 uur open en zijn kerk en Librije toegankelijk tot dat het Bachconcert begint. Beide dagen is de orgelgalerij niet te bezichtigen en is de toren helaas ook niet te beklimmen. De corona-maatregelen maken dit helaas onmogelijk.

Het Jaarlijkse Bachconcert
Altijd weer een feest, het jaarlijkse Bachconcert in de Walburgiskerk. Bij zijn benoeming tot Walburgisorganist in 1969, startte Bert Matter deze fraaie traditie. Zijn opvolger Klaas Stok zet dit al weer vele jaren met verve voort. Dit concert is de afsluiting van de Open Monumentendagen 2020. Klaas Stok won als organist vele prijzen en gaf concerten in binnen- en buitenland. Hij is stadsorganist van Zutphen, waar hij in de Walburgiskerk het beroemde Baderorgel uit 1643 bespeelt.

Reserveren voor dit concert is noodzakelijk, de entree is 12 euro voorafgaand aan dit concert kan men dan de Walburgiskerk gratis bekijken. Aanvang concert: 16.00 uur (bij grote belangstelling wordt er een tweede concert ingepland). Reserveren en informatie: www.baderorgel.nl.