Mantelzorger dementie, hoe gaat het met je?

Mantelzorger dementie, hoe gaat het met je?

ZUTPHEN - Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kan de organisatie beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen voor wie zij zorgen.

Alzheimer Nederland onderzoekt dat door middel van een vragenlijst. De uitkomsten worden gedeeld met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en -verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken graag gebruik van het onderzoeksrapport. Zo beïnvloedt de organisatie beslissingen met als doel zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren.

De vragenlijst dementiemonitor is te vinden op onderstaande website. Invullen duurt ongeveer twintig minuten. Wie de vragenlijst liever op papier invult kan deze bestellen via een e-mail aan dementiemonitor@alzheimer-nederland.nl, onder vermelding van naam en adres.

De afdeling Oost-Gelderland biedt indien nodig hulp bij het invullen. Informatie daarover is te krijgen via e-mail (oostgelderland@alzheimer-nederland.nl) of per telefoon: 06-13514411.


alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

www.dementiemonitor.nl