Genieten van kunst tijdens Landelijk Atelier- weekend

ZUTPHEN - Meer dan 150 kunstenaars in Nederland stellen hun atelier/expositieruimte open tijdens het Landelijk Atelierweekend 5 en 6 september. In Zutphen is Kunst op de Hoek één van de deelnemers.

Hier zijn dan schilderijen van Cornel, keramiek van Els Bottema en beelden in hout en steen van Fokje Russchen te zien. Komende zaterdag en zondag van 10.30 tot 17.00 uur zijn de kunstenaars aanwezig en vertellen graag over hun werk. Kunst op de Hoek is gelegen aan de Stationsstraat 16.

Eind vorig jaar werd bekend dat Kunst op de Hoek de deuren sloot. Maar vanwege het feit dat er nog geen andere bestemming voor het pand is gevonden, mogen de kunstenaars vooralsnog de ruimte gebruiken voor exposities.


www.kunstopdehoek.nl


Postzegelen op maandag

ZUTPHEN - Na een gedwongen onderbreking door het coronavirus gaan de bijeenkomsten voor postzegelverzamelaars op elke derde maandagmorgen van de maand weer van start. Uiteraard rekening houdend met de RIVM-maatregelen.

De filatelisten die de afgelopen zeven seizoenen de bijeenkomsten hebben bezocht, staan te popelen om weer aan de slag te gaan en hopen nieuwe bezoekers te mogen ontvangen. Men hoeft geen lid te zijn van een filatelistenvereniging.

Bijeenkomsten
Alle geïnteresseerde filatelisten worden uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de bijeenkomsten die in het seizoen 2020-2021 zullen worden gehouden op 21 september, 19 oktober, 16 november, 21 december, 18 januari, 15 februari, 15 maart, 19 april, 17 mei en 21 juni. Van 10.00 tot 12.00 uur is men van harte welkom in de kegelzaal van de Hanzehal (ingang aan de achterzijde van de hal). Er is parkeergelegenheid vlak voor de ingang.

De eigen bijdrage is slechts 2 euro inclusief een kop koffie. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Kees Samuels via 06 - 521 845 97 of kees.samuels46@upcmail.nl.


Demonstratie van bezorgde grootouders in Zutphen

ZUTPHEN - Op zaterdag 5 september staan de Grootouders voor het Klimaat van 14.00 uur tot 16.00 uur voor de Walburgiskerk aan de Lange Hofstraat in Zutphen. Van 14.45 uur tot 15.00 uur is wethouder voor energie en klimaat Harry Matser aanwezig.

De Grootouders maken zich zorgen om de toekomst van hun kleinkinderen.Zij willen een leefbare aarde achterlaten voor hun kleinkinderen. De aarde warmt op met alle schadelijke gevolgen van dien. Er zijn nu concrete maatregelen nodig. De grootouders dringen er bij de politici op aan hun verantwoordelijkheid te nemen en een adequaat klimaatbeleid te voeren, zowel landelijk als lokaal.

De demonstratie maakt deel uit van een landelijke estafette in zes steden. Vanaf 31 augustus t/m 5 september vindt er dagelijks een demonstratie plaats in respectievelijk Gouda, Zwolle, Hilversum, Den Haag, Groningen, 's Hertogenbosch en Zutphen.