Maatregelenpakket Slimme en Schone Mobiliteit Cleantech Regio goedgekeurd

REGIO - Gedeputeerde Staten hebben het Maatregelenpakket Slimme en Schone Mobiliteit 2020 van de Cleantech Regio goedgekeurd. Met dat maatregelenpakket werkt Cleantech Regio verder aan slimmer en duurzamer vervoer, een bereikbare regio en een schonere leefomgeving. Met deze goedkeuring komt de weg vrij voor het aanvragen van een subsidie bij de provincie, die de helft voor haar rekening neemt van het totale bedrag van ruim 7 ton.

Cleantech Regio zet met het maatregelenpakket onder meer in op de werkgeversaanpak. Samen met werkgevers worden in het woon-werkverkeer, maar ook bij zakelijke ritten flinke stappen gemaakt richting verduurzaming. Werkgevers kunnen bij het programma Slim en Schoon Reizen terecht voor acties, middelen en advies op maat om hun werknemers te stimuleren in schoner, slimmer vervoer. Ook biedt het programma de ruimte voor ontwikkeling van slimme technologie zoals ITS en de toepassing daarvan in de praktijk (Talking Traffic). De Cleantech Regio werkt ook aan schone oplossingen voor het goederenvervoer (transport en logistiek).

Werkgevers die ook aan de slag willen met slimme en duurzame mobiliteit kunnen meer voor meer informatie terecht op www.slimschoonreizen.nl.