Duo Calyptura: Jos Maters en Marlon Valk. Foto: PR
Duo Calyptura: Jos Maters en Marlon Valk. Foto: PR

Duo Calyptura sluit serie Marktconcerten af

ZUTPHEN - Op zaterdag 5 september om 16.00 uur sluiten Marlon Valk op saxofoon en Jos Maters op het Baderorgel de serie Marktconcerten 2020 in de Walburgiskerk in Zutphen af.

Ondanks de corona is vanaf begin juni het hele programma van de marktconcerten aan bod gekomen. In het begin slechts voor 30 muziekliefhebbers, maar vanaf 1 juli konden er al weer 100 stoelen – weliswaar op gepaste afstand – in de grote Walburgiskerk geplaatst worden en waren vele, vooral jonge veelbelovende musici, te beluisteren.

Het afsluitende concert belooft een bijzonder evenement te worden. Duo Calyptura, dat ook vorig jaar al van zich liet horen, komt met een prachtig programma voor saxofoon en orgel. Op het programma staan werken van Poulenc, Tailleferre, Rheinberger, Corelli, Bach en Vitali.

Marlon Valk
Marlon Valk (1995) begon al op 10-jarige leeftijd met saxofoon spelen. Wat begon als lessen bij de plaatselijke harmonie in Wierden is uitgelopen tot studeren aan conservatoria in Groningen, Stockholm en Zürich. Marlon heeft recentelijk haar bachelor klassiek saxofoon cum laude afgesloten bij Femke IJlstra in Groningen. Momenteel is ze bezig met haar master aan het conservatorium in Den Haag. Haar auditie hiervoor werd beoordeeld als uitmuntend, daarmee ontving ze een Excellence Scholarship van het Koninklijk Conservatorium.

Jos Maters
Jos Maters (1997) studeerde aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen: orgel bij Erwin Wiersinga en Theo Jellema, klavecimbel bij Johan Hofmann. Momenteel is Jos als assistent-organist verbonden aan de Nicolaasbasiliek in Amsterdam. Daarnaast geeft hij regelmatig concerten, zowel solistisch als in ensemblevorm. In 2019 startte Jos samen met Marlon Valk ‘Duo Calyptura’ en samen voeren ze zowel oude als meer moderne muziek uit.

Entree is gratis, een vrije gift bij de uitgang is welkom.


www.baderorgel.nl