Werken van Ina Bijvank uit Steenderen hangen in de gangen van Gelre Zutphen. Foto: Ina Bijvank
Werken van Ina Bijvank uit Steenderen hangen in de gangen van Gelre Zutphen. Foto: Ina Bijvank

Kleurrijke schilderijen sieren Gelre ziekenhuis

ZUTPHEN - Tot en met 30 november exposeren Nancy Wiegman uit Brummen en Ina Bijvank uit Steenderen hun kunstwerken in Gelre ziekenhuis Zutphen. De kleurrijke schilderijen zijn te bezichtigen in de hal naar het restaurant en op de tweede verdieping in de gang achter het priklab van onder andere de poliklinieken cardiologie en longgeneeskunde en de gang van de scopieafdeling. De expositie van Nancy en Ina is te bezichtigen elke dag van 7.00 tot 20.00 uur.

Ina Bijvank is geboren in Bronkhorst en veel van de inspiratie voor haar werk heeft zij opgedaan in de natuur bij de IJssel en de uiterwaarden. Met behulp van zelfstudie en schilderlessen is Ina aan de slag gegaan. In haar werk zie je het gebruik van verschillende technieken. Haar voormalige werk bij kwekerij Oudolf in Hummelo is er oorzaak van dat bloemen haar favoriete onderwerp zijn. Haar schilderijen zijn kleurrijk en een mix tussen realistisch en abstract. Meer info galeriebronkhorst.nl.

Nancy Oldenbeuving-Wiegman, geboren en getogen in Brummen. Heeft tot twee jaar geleden nog nooit een penseel in haar handen gehad, totdat een vriendin haar vroeg mee te gaan naar een schildercursus bij Ans Leeflang in Brummen. Sinds die tijd maakt ze schilderijen en dan met name portretten.