Vincent en Eva op For-rest Glamp. Foto: eigen foto
Vincent en Eva op For-rest Glamp. Foto: eigen foto

Onthaasten in het natuurhotel voor de gestrande wereldreiziger

Zomeractiviteiten voor jongeren in de Achterhoek, deel 8

Door Eva Schipper

REKKEN - Op vakantie in de Achterhoek met het gevoel dat je op een festival bent in een romantische setting? Het klinkt waarschijnlijk onwerkelijk, maar het bestaat echt! Deze week bezocht ik samen met Vincent de pop-up camping For-rest Glamp in Rekken. Zoals mede-eigenaar Jeroen Schreurs zegt: "Onze glamping is het natuurhotel voor de gestrande wereldreiziger." We werden rondgeleid op een e-scooter. Al crossend over het terrein kwamen wij van alles over de glamping te weten.

Ik vroeg Jeroen hoe hij op het idee kwam. Jeroen gaf ons gepassioneerd en enthousiast antwoord. "Door de coronacrisis lag mijn werk aardig stil. Normaal werk ik in de organisatie van festivals. Ook werd ik verliefd en was ik op zoek naar een huisje voor mijn vriendin en mij. Toen ik een blokhut aangeboden kreeg en daar met mijn vriendin sliep wist ik het meteen. Ik wou ook andere stellen in zo’n romantisch liefdesnestje laten overnachten. Van het een kwam het ander en na zes weken bikkelen was deze glamping uit de grond gestampt.” Jeroen heeft samen met Michael Wedel dit project ondernomen.

Wat deze glamping echt bijzonder maakt is de manier waarop er bij het aanleggen van de glamping van alle reeds aanwezige attributen een eigen invulling is gemaakt. Zo is een vissershutje een pizzeria geworden en dient de oude boerderij nu als toiletgebouw en glamping winkel.

Van het verhuren van een Deux Chaveaux cabrio tot Ebero e-scooters. Helemaal niks is te gek voor Jeroen en Michael. Op de glamping is dan ook volop leven in de brouwerij. Iedere dag zijn er tal van activiteiten te beleven. Toen wij een rondleiding kregen, kwam bijvoorbeeld net de barbier langs. Ook is het mogelijk om te ontbijten op tien meter hoogte in een boom. In de avond is er genoeg te beleven op de glamping. Zo is er tot 23.00 uur muziek, eten en drinken te vinden op de glamping. Er staan altijd een aantal foodtrucks met het meest hippe eten. Van vegan tot aan streekproducten, For-rest Glamp heeft het. Na 23.00 uur is er uiteraard ook ruimte voor een feestje. Er wordt dan dichtbij de ingang van de camping een groot kampvuur aangestoken. Dit is wel zo fijn voor de gasten die een avondje rust zoeken. Zoals de naam van de glamping belooft: for - rest. Natuurlijk is het kampvuur ook voorzien van muziek en drankjes.

De accommodaties op de camping zoals een tipi tent, een bedstee en een yurt staan normaal op grote festivals als Lowlands en Tomorrowlands. Deze zomer zijn er natuurlijk geen grote festivals en daarom hebben ze dit jaar een mooi plekje in de Achterhoek gekregen. De inrichting van de accommodaties maken de sfeer helemaal compleet. Alles is in een vintage- en festivalstijl. Bijna iedere accommodatie heeft zijn eigen privé sanitair, super luxe dus. Ook leuk om te weten is dat al het meubilair te koop is. Zie je bijvoorbeeld een perfecte stoel in je tent staan? Dan kan je deze gewoon kopen.

De glamping is met het openbaar vervoer niet heel goed te bereiken. Je kan met de bus naar Eibergen gaan en daarna is het nog een half uurtje lopen. Op zich is dat nog wel te doen, maar als je veel bagage meeneemt kan je beter met de auto gaan. De glamping heeft wel een disclaimer: gasten moeten boven de 18 jaar zijn. Volgens Jeroen is het zonder kinderen veel rustiger en dat is ook deels het motto van de glamping. Om gezinnen met jonge kinderen tegemoet te komen, zijn er twee weken van deze zomer de zogenoemde For-rest Family-weken geweest. Toen mochten er dus wel kinderen naar de glamping komen.

Dus als je een keer echt bijzonder wil overnachten omgeven door prachtige natuur en sfeer. Laat je dan betoveren door Forrest Glamp in de Achterhoek.