Johnatan Opoku naar De Graafschap

ZUTPHEN/DOETINCHEM - Johnatan Opoku tekende vorige week een contract voor twee jaar bij De Graafschap. De dertigjarige voetballer uit Zutphen speelde de voorbije vijf seizoenen voor VVV Venlo, waar hij deze zomer uit zijn contract liep. Zodoende kon De Graafschap hem transfervrij binnenhalen en zo het vertrek van middenvelder Branco van den Boomen op te vangen.

Opoku bleek een laatbloeier en maakte pas op zijn 21ste de stap naar het betaald voetbal. Hij speelde voor Veendam, dat enkele jaren later failliet ging. Opoku ging spelen voor FC Oss en verkaste vervolgens naar VVV Venlo. Nu trekt hij dus het zebrashirt aan op De Vijverberg, waar de geboren Zutphenaar vroeger al op de tribune zat.

Hij wordt bij de Doetinchemse eerstedivisionist herenigd met Ralf Seuntjens, met wie hij bij VVV een goede tandem vormde. In Venlo werd de aanvallende middenvelder die ook in de spits kan spelen kampioen van de eerste divisie en deed vervolgend ervaring op in de eredivisie. Met De Graafschap hoopt hij op eenzelfde scenario.

Opoku trainde, ondanks dat zijn contract al was afgelopen, in de eerste weken van de voorbereiding nog wel mee bij de Venlose eredivisieclub maar is nog niet wedstrijdfit. De oefenwedstrijd op zaterdag tegen Heerenveen, die door de Doetinchemmers met maar liefst 5-1 werd gewonnen, kwam nog te vroeg voor Opoku.

Komende zaterdag oefent De Graafschap nog tegen Heracles Almelo en de club is nog op zoek naar een tegenstander voor een extra oefenduel om hem voldoende wedstrijdritme te laten opdoen voor de competitiestart aan het eind van deze maand.