Concerten in de Walburgiskerk: Tussen Bach en Händel

ZUTPHEN - Zaterdag 22 augustus treden in de serie Marktconcerten de jonge sopraan Agnes van Laar en organist Diederik Blankesteijn samen op. Zondag 23 augustus uur treedt het ensemble The Northern Consort op met het programma Tussen Bach en Händel. Aanvang van beide concerten is 16.00 uur.

Zaterdag 22 augustusAgnes van Laar soleerde al met het Gelders Orkest, het Parnassus Ensemble, het Noord Nederlands Orkest en in de Matthäus Passion met het Orkest van het Oosten. Op het Grachtenfestival zong ze de rol van Gravin uit de opera Le Nozze di Figaro van Mozart. Organist Diederik Blankesteijn studeert aan het Conservatorium in Amsterdam bij Matthias Havinga en Pieter van Dijk. Hij volgde masterclasses bij o.a. Theo Jellema en Erwin Wiersinga en hij won al prijzen op verschillende concoursen. Als kerkorganist is hij verbonden aan de hervormde gemeentes van Nijkerk en Voorthuizen en aan de Fonteinkerk te Amersfoort.

Op het programma staan werken van Vivaldi, Händel, Telemann, Dowland , Purcell en Bach. Het concert begint om 16:00 uur en is gratis toegankelijk met een vrije gift bij de uitgang.

Zondag 23 augustusThe Northern Consort speelt muziek uit begin 17e tot begin 19e eeuw, op authentieke instrumenten. De musici gaan tot het uiterste om de muziek op een spannende en frisse manier op het podium te krijgen. TNC richt zich sinds een aantal jaren ook graag op publieksgroepen die niet vanzelfsprekend op kunst afkomen, maar daar wel veel aan blijken te hebben. Om die reden zijn ze al lang niet meer alleen te vinden op reguliere concertpodia, maar net zo vaak op scholen, in AZC’s, bij daklozen, in de ouderenzorg en op patiëntlocaties.

Vincent van Laar bespeelt het Baderorgel, Hanneke Wierenga en Elisabeth IngenHousz beiden viool, Jan Willem Vis op altviool en Sarah Walder speelt cello. Van G.F. Händel spelen zij het Concerto in Bes en het Concerto in d, van J.S. Bach drie korte werken en het Concerto in d-moll.

Kaarten reserveren kan via de website.

www.baderorgel.nl