Illustratie: Susanna Redeker
Illustratie: Susanna Redeker

Een feest voor Dorus

ZUTPHEN - Op woensdag 19 augustus om 11.00 uur is er in wijkcentrum Waterkracht in Zutphen een muzikaal kindertheater genaamd 'Een feest voor Dorus'. Een vrolijke muzikale vertelling, verteld/gespeeld door Ron Vernout en gebaseerd op het boek 'Nog 100 nachtjes slapen' van Milja Praagman. Familievoorstelling vanaf 3 jaar. De speelduur is ongeveer 35 minuten, de entree 3 euro.


Gitaar spelen voor beginners

ZUTPHEN - Thuisblijvers die een keertje gitaar willen leren spelen zijn welkom op dinsdag 11 augustus bij Waterkracht aan de Ruys de Beerenbrouckstaat 106 om 15.00 uur. Gitarist Frank Ong-Alok verzorgt er een workshop van een uur voor beginners. Iedereen die graag het instrument wil verkennen is welkom. Een eigen gitaar is niet nodig maar mag wel meegenomen worden. De kosten bedragen 5 euro p.p. Aanmelden kan via 06 - 579 386 93. Of stuur een email naar post@wijkcentrumwaterkracht.nl Elke deelnemer kan na afloop minstens 1 liedje spelen met akkoorden, dat is het streven ook al heb je het nog nooit gedaan.


Bovenkamer terug naar gebruikelijke openingstijden

ZUTPHEN - Sinds enkele maanden werkt de Bovenkamer Zutphen op aangepaste wijze om de risico’s voor verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Intussen is duidelijk dat bezoekers behoefte hebben om de ontmoetingsplek weer spontaan te kunnen bezoeken. In overleg met de Gemeente Zutphen werkt de Bovenkamer inmiddels niet meer alleen op afspraak en zullen per 18 augustus ook weer de gebruikelijke openingstijden gelden. Men kan de Bovenkamer bezoeken van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur voor ontmoeting en/of activiteit. Daarnaast blijft het mogelijk om deel te nemen aan online activiteiten. Voor meer informatie, zie de website.


debovenkamerzutphen.com


Vanaf 14 augustus Wijnhuistoren weer open voor publiek

ZUTPHEN - De Wijnhuistoren op de Groenmarkt in Zutphen is vanaf 14 augustus weer open voor publiek. Elke vrijdag en zaterdag is de toren gratis te beklimmen. Om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur wacht een gids belangstellenden onderaan de toren op om ze mee te nemen naar grote hoogte.

De bemensing van de toren wordt verzorgd door het Gilde Zutphen. De gidsen weten veel te vertellen. Ze geven de bezoekers een rondleiding en vertellen ze over de geschiedenis van de toren en het carillon. Vanwege de coronamaatregelen kon de toren tijdelijk niet worden bezocht. Nu de toren weer opengaat wordt goed rekening gehouden met de ruimte. Er mogen daarom per keer maximaal zes mensen naar binnen, uit maximaal drie verschillende huishoudens.


Noordveen gaat voor coronaproof programma voor Week van de Wijk

ZUTPHEN - Wijkteam Noordveen heeft, samen met diverse betrokken wijkbewoners en organisaties in de wijk, besloten dit jaar een bijzonder Week van de Wijk-programma samen te stellen voor de bewoners van Noordveen. Wijkteam-vrijwilligers vertellen: “Helaas geen braderie, buurtbarbecue of open podium met live muziek. Wat dan wel? Dat wordt een verrassing!”. De Week van de Wijk vindt plaats van vrijdag 18 t/m zondag 27 september.

“Om een tipje van de sluier op te lichten: De inmiddels traditionele stamppotmaaltijd zal in een andere vorm aangeboden worden en er zullen verschillende culinaire uitdagingen aan bod komen.” Wijkbewoners kunnen begin september het jaarlijkse wijkbulletin met het programma van de Week van de Wijk in hun brievenbus verwachten. Om op de hoogte te blijven, kan men zich aanmelden voor de e-mailservice van Wijkteam Noordveen. Mail hiervoor ‘Aanmelding e-mailservice’ samen met naam en woonadres naar: wijkteamnoordveen@gmail.com.

Voor eventuele vragen is wijkteamlid Frans Manders bereikbaar op 06 - 461 004 96.


noordveenzutphen.nl