De Kunstchallenge van WALHALLAb

Aan de slag met een concrete en creatieve uitdaging

ZUTPHEN - Niet op vakantie? Maar wel creatief en in voor een challenge? Dan is er nu de Kunstchallenge. Voor alle jongeren in Zutphen die graag in de zomervakantie aan de slag gaan met een concrete en creatieve uitdaging en zo leren over verschillende vaardigheden, maak-technieken én over zichzelf.

"Wat is jouw creatieve talent? We gaan door met jongeren die al gestart zijn. En in overleg met COA gaan we aan de slag met heel veel jongeren van het asielzoekerscentrum Voorsterallee. Alle creatievelingen worden uitgedaagd om mee te doen aan de Kunstchallenge en hun talent te ontwikkelen in verschillende categorieën. Zij krijgen begeleiding van onze specialisten en worden beoordeeld door een vakjury. De winnaars krijgen een, door lokale ondernemers aangeboden, prijs en de mogelijkheid om masterclasses te volgen. Een prijs kunnen we al verklappen: jouw werk zal worden tentoongesteld in een speciale Kunstchallenge-expositie in Museum -18 (en natuurlijk een vermelding op onze eigen WALL HALL of Fame.

Twee keer in de week gaat men aan het werk met jongeren die hun creatieve talent willen ontwikkelen. "Ben je tussen de 12 en 27 jaar en wil je aansluiten? Aarzel niet en geef je op!"

Maatschappelijke diensttijd
De kunstchallenge is onderdeel van het MDT aanbod van WALHALLAb. MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Tijdens de MDT ontdekken jongeren talenten en doen ze tegelijkertijd iets voor een ander. Ook ontmoet je nieuwe mensen en maak je onze samenleving sterker." Op social media kan men #ookditisMDT volgen om andere projecten te vinden die hulp bieden in coronatijd. Na het maakproces krijgen de jongeren de kans te exposeren en mee te helpen bij het realiseren van de tentoonstelling. WALHALLAb staat open voor ideeën, invulling en samenwerking met andere organisaties.


kunstchallenge@walhallab.nl

www.walhallab.nl/kunstchallenge

www.doemeemetmdt.nl