De band Old Ni-js trad op bij Eetcafé Het Ooievaarsnest in Warnsveld. Foto: Peter Puntdroad
De band Old Ni-js trad op bij Eetcafé Het Ooievaarsnest in Warnsveld. Foto: Peter Puntdroad

Old Ni-js treedt op bij 't Ooievaarsnest

WARNSVELD - Afgelopen zondagmiddag speelde de band Old Ni-js op het parkeerterrein van Eetcafé Het Ooievaarsnest in Warnsveld. Nu muziekconcerten weer mondjesmaat worden toegestaan, kiezen organisatoren vaak voor ludieke locaties, waar veel ruimte beschikbaar is. Peter Puntdroad en partner Sandra uit Warnsveld hebben zo’n plek gevonden. Peter heeft in zijn woning in Warnsveld een museum met allerlei spullen, die aan de band Normaal gerelateerd zijn. Zo ligt het dan ook voor de hand om een band in deze stijl te boeken. Old Ni-js is een band, die de Normaal traditie voortzet.

Opgericht in 2004 begint deze formatie in de vrije uurtjes wat oude nummers van Normaal en Boh Foi Toch te spelen. Dit met veel succes en het duurt niet lang of ze treden, naast hun 'moederband' zelf ook vaak op. De leden van de band zijn: Jan Kolkman (gitaar/zang/harmonica), bandlid van het eerste uur bij Normaal; Willem Ter Horst (bassist/zang), die in 1975 Willem van Dijk verving en altijd is gebleven. Daarnaast Ferdie Joly (gitaar/zang), die Normaal met Bennie Jolink en Jan Manschot opgericht heeft; op drums tenslotte Han Mali uit Boh Foi Toch. Han heeft in het verleden ook al in diverse andere bands gespeeld.

De sfeer zit er al meteen goed in, Ferdi Joly voelt de bijzondere setting goed aan en speelt daar op in. Het gaat allemaal heel ongedwongen, alsof er een vriendenclub bij elkaar is. Dat is in feite ook zo, want de organisatoren hebben de 100 kaartjes vrijwel geheel aan vrienden en kennissen verkocht. De eerste set bevat veel akoestisch klinkende uitvoeringen van Normaal nummers: Ali, Hendrik Haverkamp, Tis Kloten Hier en andere. Willem Ter Horst verkoopt vervolgens in de pauze intussen zijn net verschenen boek. Na de pauze gaat het wat steviger aan, soms zelfs in de Allman Brothers steil en het publiek komt los: de periodieke onthouding van vier maanden zonder optredens is velen aan te zien. Het blijft echter binnen de perken, iedereen houdt de 1,5 meter grens goed aan. Dit kan ook prima, doordat er zit-tafeltjes geplaatst zijn.

Na een concert van ruim twee uur, met een aantal toegiften gaan de bezoekers voldaan huiswaarts.