Appartementencomplex Runneboom II in Warnsveld. Foto: PR
Appartementencomplex Runneboom II in Warnsveld. Foto: PR

25 jaar Runneboom II

WARNSVELD - Onlangs werd het 25 jaar bestaan van appartementengebouw Runneboom II in Warnsveld, waar ook de apotheek is gevestigd, gevierd. Tijdens een vergadering van de Vereniging van Eigenaren is daar uitgebreid bij stil gestaan en werden de getrakteerd op een passend gebakje. Het is de bedoeling dat in een gezellige bijeenkomst met alle bewoners dit feit nog herdacht gaat worden.

Geschiedenis Runneboom II: 1992 plan voor Gezondheidscentrum van huisartsen Jager en Franssen, fysiotherapeut Jan Meijer en apotheker Van der Marck, in nieuwe winkelcentrum van Warnsveld. Aannemer Jan Dijkman, presenteert daarvoor een bouwproject voor 17 luxe appartementen met op de begane grond een medisch centrum en een winkel of kantoorruimte. Voor enkele woningen is zelfs een garage beschikbaar. Plan sneuvelde, in ieder geval haakten de huisartsen en Jan Meijer af, waardoor Apotheker Van de Marck met Jan Dijkman en architect W. Maas een nieuw plan hebben ontwikkeld. Eind 1994 wordt via notariƫle akte het eigendomsrecht van de appartementen op de drie etages overgedragen aan Hanzewonen, waarmee de woningstichting eigenaar van de woningen wordt.

Op grond van dat plan verkoopt de gemeente Warnsveld in juni 1994 een perceel bouwterrein van rond 600 vierkante meter aan de Runneboom aan Bouwbedrijf Dijkman voor de realisering van een bouwplan met 21 appartementsrechten. Naast de apotheek ontstonden er nog twee bedrijfsruimten. Daarvoor meldden zich Geert Baas, fietsenmaker en Elbrink, bloemenhandelaar. Op 30 december 1994 wordt een VvE opgericht. Hanzewonen blijft het beheer uitvoeren. Eerste bewoners komen eind 1995.

Het werd gevierd met een passend gebakje. Foto: PR