Optreden Moonyard, 20 juni 2020. Foto: PR
Optreden Moonyard, 20 juni 2020. Foto: PR

Opname van optreden Moonyard in Openluchttheater

GORSSEL - In mei heeft het Openluchttheater Gorssel laten weten dat alle geplande voorstellingen en concerten van dit seizoen werden afgelast. Één van de concerten was het optreden van de regionaal beroemde band The Claptunes van Stef Woestenenk die ook in 2017 in het theater heeft gestaan. Maar de organisatie heeft samen met Stef het plan bedacht om toch een concert te geven in het theater maar dan zonder publiek. Dit werd een concert met de andere band van Stef: Moonyard. Het concert is op woensdagavond 10 juni opgenomen. Tevens kon toen de nieuwe podiumverlichting die omgebouwd is naar LED-lampen, getest worden. De opnamen zijn gemaakt door Jan Arendsen. De opname is te beluisteren en te zien op de site www.openluchttheater.nl.

Moonyard is een dynamische band, bestaande uit 5 leden, die rockmuziek brengen. Denk aan de Allman brothers, Stephen Stills, Tom Petty, maar ook invloeden van de legendarisch Byrds. Ze spelen nieuw materiaal maar ook covers die met verve gespeeld worden. Onlangs heeft de band nog de nieuwe LP 'Crescent' uitgebracht, een limited edition op wit vinyl. De plaat is geproduceerd door de drummer van De Dijk, Antonie Broek en is zeer goed ontvangen.

De band bestaat uit: Stef Woestenenk (gitaar en zang), Hans Hoog Stoevenbelt (basgitaar), Gerton Eijkelkamp (drums en zang), Henk Buiting (hammond en keyboards) en Ronald Buiting (percussie en zang).


www.openluchttheater.nl