Han (l) & Luuk (r) Popcollege Zutphen. Foto: PR
Han (l) & Luuk (r) Popcollege Zutphen. Foto: PR

Popcollege Zutphen samen met Drumschool Han Neijenhuis

ZUTPHEN - Een bijzondere samenwerking in de Zutphense muziekwereld. Het Popcollege Zutphen en de drumschool van Han Neijenhuis zijn sinds deze zomer gefuseerd. Een stevige impuls voor zowel het Popcollege als voor drummer Neijenhuis. "En voor onze leerlingen biedt dit extra kansen en mogelijkheden", aldus Popcollege-directeur Luuk Nengerman.

Drummer Han Neijenhuis is in deze regio onder meer bekend van de band Poundcake en tegenwoordig Claptunes. Eerder toerde hij door Europa en nam albums op met onder meer de Amerikanen Tony Spinner en Sonny Hunt en met Nederlands topbluesband The Veldman Brothers. Daarnaast gaf hij privé-drumles in zijn kleine drumstudio in de Zutphense wijk Leesten. Met circa veertig wekelijkse drumleerlingen was Neijenhuis echter uit zijn jasje gegroeid.

"Bij toeval hoorde ik dat het Popcollege op zoek was naar een drumdocent. Dat vond ik interessant, het Popcollege is wat mij betreft dé plek voor eigentijds muziekonderwijs in Zutphen en regio. Er komen wekelijks zo'n driehonderd muziekleerlingen, een mooie en inspirerende plek om te werken. Ik ben met Luuk om de tafel gegaan en we hadden direct het gevoel dat we elkaar zouden kunnen versterken."

Ook Luuk Nengerman is in zijn nopjes met deze nieuwe samenwerking. "We halen met Han een hele ervaren drummer én docent in huis. Niemand van zijn leerlingen is afgehaakt, ze zijn met Han meegegaan naar het Popcollege. Daar spreekt veel vertrouwen en plezier in de drumlessen uit."

De drumafdeling van het Popcollege heeft hierdoor een flinke impuls gekregen. Dat is voor de andere muziekleerlingen ook heel leuk, zegt Nengerman. "Gitaristen en bassisten bijvoorbeeld die een drummer zoeken om een band te formeren, hebben nu veel meer kans. Andersom geldt hetzelfde voor alle drummers die met Han mee zijn gekomen. Op het Popcollege geven we niet alleen muziekles, het is ook een ontmoetingsplek voor muzikanten. Daarin hebben we weer een mooie stap gezet."

Voor meer informatie en/of aanmelden voor een gratis proefles, zie de website.


www.popcollegezutphen.nl