Openstelling en exposities in de Martinuskerk

WARNSVELD - Voor het vierde achtereenvolgende jaar zal de Martinuskerk weer opengesteld worden gedurende de maanden juli en augustus. In verband met de maatregelen tegen het coronavirus zullen de openingstijden anders zijn dan de vorige jaren, namelijk van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Tijdens de openstelling zullen verschillende gastvrouwen en gastheren aanwezig zijn om iets te vertellen over de kerk. De werkgroep ‘Kerk en Kunst’ heeft twee kleine exposities ingericht ter omlijsting van de ‘Open Kerk’.

In juli is er een expositie van de Iraanse fotograaf Farzad Ariannejad. Hij is een begenadigd fotograaf, die al veel geëxposeerd heeft en wereldwijd internationale prijzen heeft gewonnen. Hij is een bewoner van het AZC en er hangt binnenkort ook werk van hem in de Zutphense Musea. Zijn documentaire foto’s gaan over vrij zijn in verschillende omstandigheden.

In augustus zal er werk hangen van Henk Terwel. De overleden schilder schilderde vaak en graag deze omgeving, vooral de IJssel en de uiterwaarden.

De toegang tot de kerk en de exposities is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld. Mail voor meer informatie.


hilliekranendonk@gmail.com