Niet alleen de planten uit de tuin, maar ook huis Welgelegen is vastgelegd op papier. Foto: PR
Niet alleen de planten uit de tuin, maar ook huis Welgelegen is vastgelegd op papier. Foto: PR

Kunst en muziek in de Overtuin

WARNSVELD - Op zondag 12 juli is de Overtuin opengesteld en kan men de historische tuin en galerie te bezoeken. Het is de laatste openstelling voor de zomerstop, de eerstvolgende Opentuindag is op 30 augustus.

In de tuin speelt samen met haar leerling Eefje, Mabel de Lassacquère ’s middags op haar blokfluit. Fluitmuziek draagt ver en zorgt in de tuin voor een bijzondere sfeer. Het terras is inmiddels weer opengesteld en er wordt koffie, thee en taart geserveerd.

In de galerie is de expositie 'Mo(nu)ment voor de Botanische tuin' van Jan van der Kamp te bezichtigen. Hij is persoonlijk aanwezig. In februari 2019 is Jan in Warnsveld komen wonen en als fervent groen liefhebber was de weg naar de Overtuin snel gevonden. Sinds vijftien jaar is botanisch tekenen zijn passie. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft hij veel stinzenplanten geschilderd, maar ook de bomen en heesters ontbreken niet. Prachtige werken gemaakt met potlood en aquarel. Niet alleen de planten uit de tuin, maar ook huis Welgelegen is vastgelegd op papier. De bekende Zutphense kunstenaar Wim van der Meij heeft op verzoek een prachtige ets gemaakt, die slechts in een beperkte oplage te verkrijgen is.

Niet alleen de

planten uit de

tuin, maar ook

huis

Welgelegen is

vastgelegd op

papier

Van de opbrengst gaat een gedeelte naar de projecten van de Overtuin. De ets is te bezichtigen in de galerie en kan daar ook besteld worden.

De openingstijden zijn van 12.00 – 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. Het terras en de galerie zijn vrij te bezichtigen, alleen voor een bezoek aan de tuin wordt 3 euro entree gevraagd.


deovertuin.nl

info@deovertuin.nl

0575 – 559 989