Still van de film Parasite. Foto: PR
Still van de film Parasite. Foto: PR

Zomerfestival in Luxor

ZUTPHEN - Oscarwinnaar Parasite en zes andere publiekslievelingen van het afgelopen jaar gaan van 16 juli tot en met 19 augustus op herhaling tijdens het Luxor Zomerfestival. Ook zijn vijf nieuwe films te zien.

Op veler verzoek worden naast Parasite de volgende films opnieuw vertoond: Hors normes, Out Stealing Horses, Sorry We Missed You, Marianne & Leonard: Words of Love, Portrait de la jeune fille en feu en Woman. Elke film draait twee of drie keer en het aantal stoelen is beperkt. Het is dus slim om kaartjes al vooraf te kopen. Dat kan online of aan de kassa.
De vijf nieuwe films in het Zomerfestival zijn stuk voor stuk bijzonder te noemen, zoals de digitaal gerestaureerde ‘director’s cut’ van Stamping Ground over het legendarische Popfestival in Kralingse Bos, de veelgeprezen kritische satire The Fall of The American Empire en de zwoele premièrefilm Fin de siglio. Het volledige programma is te vinden op de website en in de speciale Zomerfestivalfolder, verkrijgbaar bij de kassa.
Luxor Theater doet er alles aan om een filmbezoek veilig te laten verlopen. Naast maatregelen voor de anderhalve meter en hygiëne, is er een nieuw luchtbehandelingssysteem, dat continu verse lucht aanvoert en vuile lucht naar buiten afvoert. Er is dus altijd schone lucht, zowel in de filmzaal als het café.