AutoMaatje rijdt weer

ZUTPHEN - Vanaf 1 juli kunnen inwoners van Zutphen, Warnsveld en Eefde die minder mobiel zijn weer gebruik maken van AutoMaatje. Ritten aanvragen doe je van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur op 0575 - 23 40 20. Liefst twee dagen van tevoren.

AutoMaatje is een klantvriendelijke vervoerservice voor inwoners die minder mobiel zijn. Chauffeurs rijden met hun eigen auto in hun vrije tijd tegen 30 eurocent per kilometer. Ook in het weekend en ook naar bestemmingen buiten de gemeente. Vervoer van deur tot deur, op de gewenste tijd en met persoonlijke aandacht.

Sinds 2018 hebben al ruim 330 inwoners gebruik gemaakt van AutoMaatje. Noodgedwongen moest de organisatie de afgelopen maanden de ritten beperken tot alleen de hoogst noodzakelijke. Maar met de versoepelingen van 1 juli is vervoer weer volledig mogelijk. Uiteraard wel met alle noodzakelijke veiligheidsvoorschriften waaronder het dragen van mondkapjes.

AutoMaatje is een initiatief van burgerinitiatief Stadsonderneming Zutphen in samenwerking met ANWB, Muzehof en ‘t Warnshuus.


stadsonderneming zutphen.nl