Zangeres Mónica Coronádo en gitarist Manito. Foto: PR
Zangeres Mónica Coronádo en gitarist Manito. Foto: PR

Bruisende combinatie van muziek, zang en dans

Flamenco- programma in het Wereldlokaal

ZUTPHEN - Stampende hakken, ritmisch klappende handen, hartstochtelijke zang en woeste gitaar-akkoorden: dat is flamenco. Met invloeden van Spanjaarden, moren en zigeuners is flamenco een bruisende combinatie van muziek, zang en dans. Op zondag 5 juli om 14.00 uur brengt het Flamenco Trio een onstuimig flamenco-programma in het Wereldlokaal te Zutphen. Met het temperamentvolle concertprogramma 'Melodías del Corazón' wordt de luisteraar meegenomen naar een wereld vol passie, weemoed en hartstocht.

Alhoewel 100 gasten zijn toegestaan, passen er in het Wereldlokaal slechts 50, als men de anderhalve meter afstand in acht neemt. Reserveer snel om zeker te zijn van een plaats. Omdat er inmiddels al 50 reserveringen zijn, geeft het trio om 14.00 uur een tweede concert. Een belangrijke voorwaarde is dat iedereen van tevoren reserveert en betaalt. Entree 15 euro (scholieren en studenten 10 euro, kinderen 7 t/m 12 jaar, asielzoekers en minima 5 euro). Reserveren gaat als volgt: mail bijtijds naar info@wereldmuziek.nl en maak het juiste bedrag uiterlijk 3 juli over naar bankrekening NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton.

Het programma wordt gebracht door professionele artiesten en gerenommeerde muziek- en dansdocenten. Mónica Coronádo is geboren en opgegroeid in Barcelona. Via Cuba, Amerika en India is ze uiteindelijk in Nederland beland. In Arnhem heeft ze lichte muziek gestudeerd. Na haar studie aan de dansacademie te Arnhem vertrok Judith Naber naar Sevilla om zich te verdiepen in de Spaanse dans. Tegenwoordig maakt Judith in Nederland diverse dansproducties, o.a. met kinderen.

Manito is een bevlogen flamenco-gitarist. Zijn muziek is een combinatie van flamenco en zigeunermuziek.

Meer over het concert: www.wereldmuziek.nl. Meer over Flamenco: https://nl.wikipedia.org/wiki/Flamenco.