Informatieavond over 5G

ZUTPHEN - Voor iedereen die meer wil weten over 5G en de mogelijke gevolgen voor al het leven wordt er op maandag 6 juli in de Hanzehof in Zutphen een informatieavond georganiseerd door Stichting Gelderland Gezond 5G Vrij.

Valt het u ook op dat er steeds meer antennes en zendmasten geplaatst worden? Langs snelwegen, benzinestations, maar ook dichter bij huis in Zutphen kan men ze vinden op flatgebouwen en open groene weilandjes. Dat alles heeft te maken met het uitrollen van 5G. Voor het functioneren van 5G is het namelijk nodig dat er een dicht netwerk van zendmasten en antennes komt. Nadat op 29 juni de eerste frequenties voor 5G worden geveild, zal dat netwerk nog worden uitgebreid met om de 150 meter vele minizenders in de vorm van kleine zendkastjes. Wat betekent het voor u als inwoner als er straks zo’n minizender voor uw huis geplaatst wordt en u merkt dat u er last van krijgt?

Tijdens deze informatieavond komen de volgende vragen aanbod: Wat is Energie? Wat is 1G, 2G, 3G, 4G en wat is 5G? Wat zijn de verschillen tussen 2G, 3G, 4G en 5G? Hoe zit het met de veiligheid en de gezondheid? Waarom wil men 5G zo snel mogelijk uitrollen? Wat zijn de ervaringen met 5G ? Waar is invoering 5G gestopt?

De avond begint om 19.30 uur, inloop 19.00 met cellomuziek en piano. Er zijn 100 plaatsen beschikbaar. Kom op tijd. De toegang is gratis.