Ixta Noa en Twomorrow werken samen aan ‘Werk op de Kaart’

ZUTPHEN - Ixta Noa doet mee aan de VOORbeeld verkiezingen 2020 van VOOR.nl. Jaarlijks geeft VOOR 10% van haar volledige omzet aan een project waar de wereld mooier van wordt, in 2020 helemaal gewijd aan projecten 'VOOR een sociale samenleving'. Ixta Noa heeft het project ‘Werk op de Kaart’ ingediend. Een project dat, in samenwerking met Twomorrow, zichzelf al bewezen heeft op verschillende plekken binnen onze organisatie.

Ixta Noa en Twomorrow hebben de ambitie om herstel van mensen met een psychische kwetsbaarheid te bevorderen door hen op weg te helpen naar betaald werk. Hierdoor leveren we een innovatieve bijdrage aan het bevorderen van maatschappelijke participatie. Ixta Noa en Twomorrow hopen deze verkiezing te winnen om zo ‘Werk op de Kaart’ Ixta Noa breed in te kunnen zetten en nog meer mensen met een psychische kwetsbaarheid aan een betaalde baan te helpen.

Bij Ixta Noa werken ervaringsdeskundigen die hun eigen ervaring inzetten om anderen te helpen in hun herstel. Ixta Noa betekent 'ik sta nieuw'. Ons motto is 'Ixta Noa verandert jezelf'. Wij kijken naar mensen die bij ons komen niet als naar een cliënt met een zorgvraag, maar als een burger die van betekenis is voor zijn of haar omgeving. Onze werkwijze is gericht op het creëren van een context waarin iedereen ertoe doet, iedereen meedoet en iedereen een bijdrage levert aan zingeving en herstel. Belangrijk in het herstel voor velen is het (weer) vinden van en het gevoel hebben van een volwaardige plek in de maatschappij. Een betaalde baan draagt hier wezenlijk aan bij.

Er zijn heel hard stemmen nodig om dit mogelijk te maken. Stemmen kan tot en met 30 juni met een LinkedIn- en/of facebookprofiel via https://www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2020. Per profiel kunnen 10 stemmen worden gegeven.